 
		
Domácí pampeliškový med
Pampeliškový med má v naší kuchyni už také jistou pozici. Na jaře, jakmile vykvetou, je čas na přípravu medu. Kvítky stačí povařit, nechat vyluhovat a poté scedit. Výslednou šťávu doplníme cukrem a varem dovedeme k barvě a konzistenci medu.
Suroviny pro 1 dávka
6 středně velkých sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 34 003 kJ / 8 127 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 2,52 g | 
| Tuky | 1,44 g | 
| Vláknina | 8,28 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 24 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 2 021,96 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Pampelišky lehce propláchneme.
	Krok 2: Pampelišky vložíme do většího hrnce, přidáme na kolečka nakrájené citrony (včetně kůry), důkladně omyté a vypeckované. Vše zalijeme 2 litry vody a vaříme 30 minut.
	Krok 3: Povařené pampelišky necháme 24 hod při pokojové teplotě vyluhovat.
	Krok 4: Druhý den scedíme přes plátno a vymačkáme zbylou šťávu.
	Krok 5: Přidáme 2 kg cukru a vaříme na mírném ohni cca 2 hodiny.
	Krok 6: Správnou hustotu medu zkoušíme tak, že kápneme na talířek a po vystydnutí zjistíme konzistenci. (Čím déle med vaříme, tím je hustější.)
	Krok 7: Poté vařící med plníme do zavařovacích sklenic, otřeme je do čista, důkladně zavíčkujeme a necháme dnem vzhůru vystydnout.
Zveřejněno 23. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Domácí pampeliškový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzQ0
Moje poznámka
					 
				
Domácí pampeliškový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzQ0
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 5 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 6 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 7 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 8 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 8 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 8 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 8 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 9 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 9 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 9 hodinami
						Suroviny:
						
							květy pampelišek, 
						
						
							citron, 
						
						
							voda, 
						
						
							cukr krystal
						
					
 
	 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (1)