Malinový koláč s pudinkem a tvarohem
Tento koláč vypadá jako malé umělecké dílo, ale nebojte se, jeho příprava není složitá. Linecké těsto potřené pudinko tvarohovým krémem a doplněné oblíbeným ovocem chutná nejlépe až druhý den, vydržíte-li tak dlouho čekat.
Suroviny pro 12 porcí
koláčová forma průměr 29 cm
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 153 kJ / 4 339 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 72,34 g | 
| Tuky | 208,14 g | 
| Vláknina | 20,80 g | 
| Cholesterol | 1,10 g | 
| Sodík | 378 mg | 
| Sůl | 1,04 g | 
| Sacharidy | 533,61 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na těsto nejprve smícháme všechny sypké ingredience, přidáme máslo nakrájené na menší kousky a vejce. Vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenu a necháme v chladničce cca hodinu odležet.
	Krok 2: Náplň připravíme tak, že do mléka vsypeme cukr, vanilkový cukr a vmícháme pudinkový prášek. Za stálého míchání dvě minuty povaříme, odstavíme a už jen za občasného promíchání necháme zchladnout. Do vlažného pudinku zašleháme tvaroh a dětskou krupičku.
	Krok 3: Těsto rozdělíme na dva díly, buď na stejné poloviny, ale já dělám jeden o malinko větší a druhý menší. Větší díl těsta vyválíme na lehce podsypaném vále do kruhu o malinko většího, než je průměr formy. Vložíme do vymazané formy a uděláme vyvýšené okraje. Na těsto rozetřeme náplň a nahoru rozložíme maliny.
	Krok 4: Z druhého, menšího dílu těsta, vyválíme  kruhový plát o stejném průměru, jako je koláč. Za pomocí vykrajovací formy, která je určena přímo na koláče, nebo pak malou formičkou vypíchneme otvory. Ze zbylých tvarů doděláme okraj.
Místo vykrajování můžeme vytvořit na povrch z těsta klasickou mřížku.
Připravený koláč můžeme na povrchu potřít rozšlehaným vejcem, já jsem nepotírala. Krok 5: Vložíme do trouby předehřáté na 175-180 °C a pečeme zhruba 40-45 minut. Pak necháme ve formě důkladně vychladnout. Krok 6: Moučník chutná druhý den, více zvláční.
Místo vykrajování můžeme vytvořit na povrch z těsta klasickou mřížku.
Připravený koláč můžeme na povrchu potřít rozšlehaným vejcem, já jsem nepotírala. Krok 5: Vložíme do trouby předehřáté na 175-180 °C a pečeme zhruba 40-45 minut. Pak necháme ve formě důkladně vychladnout. Krok 6: Moučník chutná druhý den, více zvláční.
Co se dá upéct z lineckého těsta
Zveřejněno 28. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Malinový koláč s pudinkem a tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5NRK
Moje poznámka
					
				
Malinový koláč s pudinkem a tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5NRK
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 2 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 4 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 5 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 5 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 6 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 7 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							recept s pudinkem
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							vejce, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							tvaroh, 
						
						
							krupice dětská, 
						
						
							maliny, 
						
						
							vejce
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (8)
Tvarohovo-pudinková náplň je jemná a výborné chuti. Pudinkový prášek jsem zkusila dát s mandlovou příchutí.
S těstem se pracovalo skvěle a celkově je koláč téměř bezpracný. Použila jsem plech poloviční velikosti, protože formu na koláč mám docela malou. Měla jsem více malin (mražených), docela dost povolily a tedy mi tekutina z nich těsto zalila. Příště zkusím mřížku.
Přidávám fotky a moc děkuji za recept.