Suroviny
Porce: dle počtu strávníků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 468 kJ / 1 068 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,86 g |
Tuky | 21,36 g |
Vláknina | 13,06 g |
Cholesterol | 69 mg |
Sodík | 163 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 173,50 g |
Postup přípravy
Hotové scedíme a dáme do velké mísy.
Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a na nudličky. Rajčátka jen rozkrojíme na půlky.
Všechnu zeleninu přidáme k makarónům a promícháme. Krok 2: Zálivku připravíme tak, že do misky dáme bílý jogurt, zakysanou smetanu, šťávu z limetky, lehce osolíme, opepříme a promícháme. Krok 3: Zálivku vlijeme do mísy a celé vše promícháme. Přidáme nasekané bylinky podle chuti, popř. doladíme solí a pepřem a můžeme servírovat na talíř.
Zveřejněno 19. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makarónový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Lrr
Moje poznámka
Makarónový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Lrr
Nejnovější recepty
Meruňkový koláč
Přidáno před 1 hodinou
Rýže s kuřecím masem, pečenou dýní a květákem
Přidáno před 2 hodinami
Cuketové lečo s klobáskou
Přidáno před 6 hodinami
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno před 8 hodinami
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 11 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makronky
mares-mikulas před 1 hodinou
Pečené brambory s parmazánem
vanilj před 2 hodinami
Báječný perník
Lunaskira před 3 hodinami
Čínská "červená" polévka
Sporerova před 3 hodinami
Kefírová buchta s krémem
veronika_straka před 5 hodinami
Halušky s brynzou
Lupcina před 6 hodinami
Fazolová polévka s rajčaty
wimra před 7 hodinami
Banánové brownies
mardzas před 9 hodinami
Rychlá rajská omáčka
meli11 před 9 hodinami
Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
Subrt173 před 10 hodinami
Suroviny:
těstoviny makaróny,
rajče cherry,
pórek,
paprika čerstvá žlutá,
kapie červená,
cibulka jarní,
sůl,
pepř bílý,
bylinky,
jogurt bílý,
smetana zakysaná,
limetka
Komentáře (2)
( Existuje naprosto skvělý návod na množstevní poměry na těstovinový salát - na každých 100 g suchých těstovin 200 g dalších základních surovin, zelenina, kuřecí maso apod., 20 g dochucovadel tedy bylinky, třeba i sardelky, prostě jak chceme chuť salátu dotáhnout, a 50 ml zálivky. Fantazii se meze nekladou, ale poměry stejné. Vyzkoušeno a je to tak. Autor - Florentýna....)