Suroviny
Porce: 2-3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 940 kJ / 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,87 g |
Tuky | 20,89 g |
Vláknina | 4,10 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 570 mg |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 20,60 g |
Postup přípravy
Olej, sójovou omáčku, hořčici, kečup a sušený česnek dobře prošleháme. Krok 2: Maso nakrájíme na kousky 4x4 cm.
Brambory i se slupkou uvaříme do poloměkka, vychladíme je a i se slupkou taktéž nakrájíme na kolečka.
Nakrájené maso i brambory dáme do marinády a opatrně je v ní promícháme, abychom nepolámali brambory a necháme je stát aspoň 2 hodiny. Krok 3: Pak na špízy střídavě napichujeme maso, brambor, dokud máme suroviny.
Vložíme je do horkovzdušné fritézy a pečeme na 200 stupňů 2x 7 minut. Po 7 minutách je otočíme.
Pokud máme raději tmavší maso, můžeme nechat déle.
Zveřejněno 20. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmDl
Moje poznámka
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmDl
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 1 hodinou
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 2 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 4 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 4 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 4 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 5 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 5 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Suroviny:
brambory,
kuřecí stehenní řízky,
pepř,
olej,
omáčka sojová,
hořčice,
kečup sladký,
česnek sušený
Komentáře (11)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ale v troubě to půjde určitě taky.
bylo by to stejné? Děkuji. Kája