Vepřová kotleta na saturejce

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Suroviny 3 porce

7 plátků vepřové kotlety
worcester
čerstvá saturejka
sůl
sladká červená paprika
mletý pepř
hladká mouka
1/4 silného masového bujonu
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kotlety naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, nasekanou saturejkou a pokapeme worcesterem. Dáme je na půl hodiny proležet do lednice.

  2. Plátky po odležení obalíme v hladké mouce a dáme je péct na másle dozlatova po obou stranách. Do hrnku dáme 2 cm teplé vody, ve které rozpustíme masový bujon a přilijeme k biftečkům. Stáhneme plamen a dusíme 10 minut do měkka. Podáváme s brambory, nebo hranolky.

Poznámka od kuchařky

Do šťávy jsem přidala nakrájenou zelenou cibulovou nať, osmahla, zahustila smetanou 33% a přelila biftečky. Nemohla jsem to dát do receptu, protože mi to sebrali pod rukou a zbyla mi jen porce pro toho, co musí mít vše suché.

Komentáře k receptu Vepřová kotleta na saturejce

K receptu nejsou žádné komentáře.