Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tradiční špagety Carbonara

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

30. 6. 2020 09:12

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energie10 454 kJ / 2 499 kcal
Bílkoviny61,29 g
Tuky174,48 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 773 mg
Sodík 3,05 g
Sůl7,63 g
Sacharidy165,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

PS: Do těstovin Carbonara v žádném případě nepatří smetana. Správnou konzistenci omáčky vytvoří právě přidaná voda z těstovin a řádné promíchání.

Dobrou chuť :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sofia_loren

26. 2. 2024 15:00

Bylo to naprosto výborné! Manžel o tom básnil ještě druhý den <3

Bugsy

20. 6. 2023 18:08

Do tohoto receptu patří ovčí sýr /pecorino/ a ne parmezán...

Mag_gie

30. 6. 2020 20:18

Eja57: Děkuji za připomínku, dopsala jsem to tam :) jinak samozřejmě jako slaninu nejlépe pancettu, ale takhle je to více variabilní pro českou kuchyni :D

Eja57 Eja57

30. 6. 2020 19:46

Jen bych v receptu pro méně zkušené uvedla, že vodu na vaření špaget důkladně osolit - někdo by mohl mít pocit, že těstoviny "natáhnou" sůl z ostatních surovin. Není to pravda.
A možná upřesnit jakou slaninu - když to mají být "tradiční". Jestli smetana ano/ne o tom by se asi přeli i Italové z různých regionů, já souhlasím s autorkou, že ne.
Hezký recept.

Marie Svarcova Marie Svarcova

30. 6. 2020 14:05

:yes::yes: to já můžu <3:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: těstoviny špagety, slanina, žloutek, parmazán, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Tradiční špagety Carbonara

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKrP