Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 587 kJ / 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,68 g |
Tuky | 8,76 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 281 mg |
Sodík | 357 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: V rozpálené nepřilnavé pánvi rozehřejeme tuk, na kterém osmažíme dozlatova krajíc chleba a pokrájenou šunku. Při otáčení chleba na druhou stranu, promícháme šunku a rozklepneme do ní vejce, které osolíme a opepříme. Vejce necháme ztuhnout do požadované konzistence. Pokud je chléb hotový dříve, vyndáme ho a pánev na chvíli zaklopíme poklicí.
Krok 2: Na topinku přendáme hemenex a podáváme. Kdo chce topinkový hemenex bohatší, může pod něj vložit plátek sýru. Před podáváním můžeme dozdobit nasekanými bylinkami, na talíř přidat trochu čerstvé zeleniny.
Zveřejněno 9. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Topinkový hemenex
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lr1g
Moje poznámka
Topinkový hemenex
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lr1g
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 17 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Jablečná polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 5 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 6 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 6 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 7 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 7 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 7 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 10 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 10 hodinami
Suroviny:
chléb,
šunka,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (2)