Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 536 kJ / 1 323 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,93 g |
| Tuky | 79,24 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 4,56 g |
| Sůl | 10,98 g |
| Sacharidy | 26,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer uděláme přípravu. Kotletu nakrájíme na plátky o síle cca 2 cm, nenaklepáváme, jen nařízneme okraje. Z obou stran lehce potřeme majonézou, posypeme kořením, v tomto je sůl, tak posolíme jen přiměřeně. Majonéza je také slaná. Narovnáme do krabičky s víkem a do rána necháme odležet.
Krok 2: Ráno vyndáme dříve z lednice, aby maso nebylo studené, máslem vymažeme pečící nádobu a plátky vedle sebe těsně narovnáme. Podlijeme malinko vodou a dáme péci přikryté poklicí. Nejprve do vyhřáté trouby na 200 °C, po čtvrthodině pečení teplotu snížíme na 150 °C a pečeme, až je maso téměř měkké.
Krok 3: V misce rozšleháme vajíčka se smetanou, přidáme bílý pepř, utřený nebo drobně nakrájený česnek, šalotky, celerovou nať, nastrouhaný sýr na větších otvorech a drobně pokrájenou šunku. Vše promícháme a navrstvíme na rozpečené maso. Poklici ještě necháme, až ke konci pečení odděláme a ve vypnuté troubě necháme dojít.
Krok 4: Podávala jsem s bramborovou kaší, do které jsem přidala rozmixovanou, podušenou mrkev na másle, cibuli a česneku, do hotové jsem vmíchala sterilovaný hrášek.
Zveřejněno 23. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zahalená kotleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGAX
Moje poznámka
Zahalená kotleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGAX
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti,
majonéza,
máslo,
koření grilovací,
sůl,
cibule šalotka,
šunka,
vejce,
smetana na vaření,
česnek,
sýr tvrdý,
nať celerová,
pepř bílý mletý,
sůl
Komentáře (2)