Postup přípravy
Krok 1: Makrely podélně rozpůlíme, můžeme je ještě překrojit i na menší porce. Trochu víc osolíme, necháme chvíli odležet. Pak osušíme papírovou utěrkou, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme, buď jen pepřem, nebo pepřem s bylinkami, nebo směsí koření na ryby. Obalíme v hladké mouce a osmažíme na másle s olejem.
Krok 2: Podáváme s dílky citronu a buď jen se zeleninovým salátem, nebo s přílohou z brambor (a se salátem), hodí se i bramborový salát.
Zveřejněno 19. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jpEW
Moje poznámka
Smažená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jpEW
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Strouhané řezy
Přidáno před 43 minutami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 2 hodinami
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 17 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 29 minutami
Kuře na zelí
[email protected] před 47 minutami
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 1 hodinou
Zdravé cottage lívance
janatka před 1 hodinou
Žitný chléb
janatka před 1 hodinou
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 1 hodinou
Pomazánka z pohanky
janatka před 1 hodinou
Polévka z hlávkového zelí
Vasek93 před 1 hodinou
Šunkofleky II
Valis před 1 hodinou
Šunkofleky s bazalkou
Valis před 1 hodinou
Suroviny:
makrela,
pepř,
bylinky,
máslo,
mouka hladká,
citron
Komentáře (6)