Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znojemská vepřová játra

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 041 kJ /
1 444 kcal
Bílkoviny106,18 g
Tuky86,52 g
Vláknina13,16 g
Cholesterol 1,60 g
Sodík 1,97 g
Sůl5,15 g
Sacharidy56,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, omytá játra na větší kousky. Krok 2: Na sádle vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli. Po zezlátnutí přihodíme česnek, kmín, bobkový list a játra. Restujeme krátce, jen co játra zbělají. Krok 3: Přisypeme papriku a po zamíchání hořčici, jednu okurku nakrájenou na kostičky a rajčatový protlak. Krátce zarestujeme a zasypeme moukou. Vše dobře promícháme a zalijeme vývarem tak asi zároveň s játry. Mícháme až směs zhoustne. Krok 4: Vaříme asi 12-15 minut, aby játra zůstala šťavnatá a neztvrdla. Občas promícháváme. Krok 5: Před koncem přidáme druhou okurku nakrájenou na kostičky, omáčku dosolíme a dochutíme pepřem a chilli. Krok 6: Podáváme s chlebem nebo s rýží.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 14. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojemská vepřová játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwnD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojemská vepřová játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwnD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra vepřová, slanina, sádlo, cibule, česnek, okurky sterilované, hořčice, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, mouka hladká, vývar masový, bobkový list, kmín celý, sůl, pepř mletý, chilli

Přidat fotografie receptu