Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová pomazánka na topinky

V sezoně čerstvé zeleniny je velmi výhodné její přebytky zpracovat sterilací na různé pochoutky, které využijeme v zimním období, až bude zelenina nekvalitní nebo drahá. Cuketovou pomazánku využijete na tousty, pod maso nebo jako součást omáček.

Hodnocení receptu je 5,0 (81×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez sterilizace

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez sterilizace)

30. 7. 2009 17:49

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie3 844 kJ / 919 kcal
Bílkoviny39,80 g
Tuky4,60 g
Vláknina80,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5,42 g
Sůl12,60 g
Sacharidy156,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pomazánku jde použít i na těstoviny a pod maso, do guláše a jinými způsoby. Recept si můžeme upravit podle chuti, např. přidat papriku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

misakal001

26. 7. 2011 11:51

je to dobry:-Kdavam bodik..:yes::yes:

misalka001

25. 7. 2011 17:53

no snad to bude dobry:-/:-/ ale myslim ,ze ano...jednou sem to mnela a chutnalo mi to:-D:-D

madlina

18. 9. 2010 13:07

Také dělám, jen to nemelu, ale krájím na kousky, zázvor přidávám (jen opatrně, pak to pálí), mám tam cukety, bílé papriky, trochu rajčátek. Vlastně je to takový můj domácí Unce Bence. A sojovku dávám, nemusím pak moc solit. Uděluji bodík.:yes:;-)

majjdalenka majjdalenka

26. 8. 2010 14:29

mňamina ať už s čímkoli :yes: chválím:-K

Věrka.

3. 9. 2009 12:25

Já jsem asi taky barbar a myslím když se dá obojí, tak se nic neskazí.

cathleen cathleen (moderátorka)

24. 8. 2009 10:52

:-)Taky se hlásím k barbarům....a myslím, že pokud se někomu nějaký recept nelíbí, může ho beze slov přejít....

janaka janaka

24. 8. 2009 10:20

Tak asi budu barbar;-) Domácí rajčata každý asi nemá:-?:-! a bez koření by to nemělo žádnou chuť......:-p

viktor

24. 8. 2009 09:49

považuji přidávání kečupu, nebo protlaku za barbarské. Jen rajská jablíčka, pěkně dozrálá a domácí.A s kořením velmi opatrně. Hlavně žádné sojovky, maggi, worchestry a pod.

janaka janaka

30. 7. 2009 22:15

kedlubno taky jsem dala toho zázvoru lžičku:-), trochu jsem se ho bála:-))

kedlubna kedlubna

30. 7. 2009 21:37

dělávám, osobně zázvor dávám, ten tomu dá "vůni", ale né lžíci ale lžičku, takže s klidem posílám bodík.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty cuketa na topinku cuketa na topinky cuketová směs na topinky recepty z cukety na topinky recepty cuketa na topinky směs na topinky z cukety pomazánka na topinky cuketa na topinku pikantní pomazánka z cukety super recept na tatarák z cukety cukina na topinky cuketová směs na topinky s masem pikantní cuketová směs na topinky na topinky z cukiny pikantní cuketová pomazánka recept z cukety na topinky cukety na topinky cuketa na topinky recept recepty pomazánky na topinky cuketová na topinky

Suroviny: cibule, cuketa, česnek, omáčka sojová, zázvor, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, kečup sladký, sůl, paprika čerstvá zelená, rajče, bobkový list, koření nové koření mleté, pepř mletý

TopRecepty.cz

Cuketová pomazánka na topinky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQjk