Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 125 kJ / 1 225 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,38 g |
Tuky | 97,90 g |
Vláknina | 4,24 g |
Cholesterol | 788 mg |
Sodík | 282 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 58,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce ušleháme s cukrem a přidáme najemno nastrouhané perníčky a perníkové koření. Ušleháme a přidáme želatinu upravenou podle návodu na obalu. Znovu ušleháme a necháme 30 minut v ledničce. Pak vmícháme dobře ušlehanou šlehačku a znovu uložíme na 30 minut do lednice.
Krok 2: Citron a pomeranč vymačkáme a vlijeme do kastrůlku s rozehřátým máslem, přidáme cukr a svaříme na sirup. Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky a necháme je glazovat v sirupu.
Zveřejněno 20. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníková pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kp7J
Moje poznámka
Perníková pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kp7J
Nejnovější recepty
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 3 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 4 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 14 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí vývar s domácí těstovinou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená kuřecí stehna na kari s bramborem z jednoho pekáčku
Habina před 5 minutami
Jarní osvěžení s vejci
TondaJ před 34 minutami
Polévka s kapáním
TondaJ před 35 minutami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
kimil před 1 hodinou
Pikantní polévka z červené řepy
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Hrnečkové knedlíky
alka.f před 1 hodinou
Boloňská omáčka
Aajina před 1 hodinou
Strouhaný koláč s tvarohem a broskvemi
JakubM před 2 hodinami
Litý koláč s ovocem a želatinou
Marcela0123 před 2 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Tafa25 před 2 hodinami
Suroviny:
perníčky,
koření do perníku,
vejce,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
želatina,
máslo,
citron,
pomeranče,
cukr,
cukr,
mandarinky
Komentáře (1)
Ale pohled na ty mandarinky mi připomněl dávnou diskuzi na Labu - proč ty mandarinky v kompotu nemají ty bílé blanky - padaly tam legrační představy, jak ta šikmooká děvčata pinzetkou stahují ty bílé blanky - no ale závěr debaty byl, a vyzkoušeno, že dílky mandarinek ponořené do teplého cukrového rozvaru...a blanky jsou skoro pryč