Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 125 kJ / 1 225 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,38 g |
Tuky | 97,90 g |
Vláknina | 4,24 g |
Cholesterol | 788 mg |
Sodík | 282 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 58,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce ušleháme s cukrem a přidáme najemno nastrouhané perníčky a perníkové koření. Ušleháme a přidáme želatinu upravenou podle návodu na obalu. Znovu ušleháme a necháme 30 minut v ledničce. Pak vmícháme dobře ušlehanou šlehačku a znovu uložíme na 30 minut do lednice.
Krok 2: Citron a pomeranč vymačkáme a vlijeme do kastrůlku s rozehřátým máslem, přidáme cukr a svaříme na sirup. Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky a necháme je glazovat v sirupu.
Zveřejněno 20. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníková pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kp7J
Moje poznámka
Perníková pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kp7J
Nejnovější recepty
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 20 minutami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 14 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno před 16 hodinami
Oreo dezert
Přidáno před 16 hodinami
Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Cucka77 před 9 minutami
Dokonalá mrkvová buchta
Sluncejasne před 35 minutami
Extra rychlé lívance
m.medunova před 1 hodinou
Krůtí guláš
akalina1 před 3 hodinami
Bramborová krémová polévka se sýrem
Jan Nemec před 12 hodinami
Tyrolské Gröstle
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
lucyjezdikova před 12 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cllariis před 14 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
PetkaVrska před 14 hodinami
Třešňová marmeláda
AndreaAbb před 14 hodinami
Suroviny:
perníčky,
koření do perníku,
vejce,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
želatina,
máslo,
citron,
pomeranče,
cukr,
cukr,
mandarinky
Komentáře (2)
Ale pohled na ty mandarinky mi připomněl dávnou diskuzi na Labu - proč ty mandarinky v kompotu nemají ty bílé blanky - padaly tam legrační představy, jak ta šikmooká děvčata pinzetkou stahují ty bílé blanky - no ale závěr debaty byl, a vyzkoušeno, že dílky mandarinek ponořené do teplého cukrového rozvaru...a blanky jsou skoro pryč