Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 917 kJ / 5 955 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 413,91 g |
| Tuky | 349,39 g |
| Vláknina | 50,20 g |
| Cholesterol | 1,91 g |
| Sodík | 2,88 g |
| Sůl | 6,80 g |
| Sacharidy | 267,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na očistenej rybe urobíme hlboké zárezy (každých 4-5 centimetrov), osolíme a odložíme nabok.
Krok 2: Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode na polomäkko (za 15-20 minút). Necháme trocha vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Dno pekáča potrieme masťou (môžeme použiť aj olej alebo maslo, ale uberá to na chuti). Do pekáča ukladáme osolené kolieska zemiakov, ktoré posypeme mletým čiernym korením a červenou paprikou. Následne na zemiaky ukladáme jednu na kolieska nakrájanú červenú cibuľu (môžeme pridať aj kúsok údenej slaniny).
Krok 3: Údenú slaninu ukladáme do zárezov na rybe, ktorú následne položíme do pekáča.
Krok 4: Na a okolo ryby ukladáme ďalšiu narezanú cibuľu. Rybu a zemiaky pokryjeme tenkými plátkami paradajok a papriky, ktoré polejeme malým množstvom roztopenej masti a jedlo dobre osolíme.
Krok 5: Pečieme vo vopred vyhriatej rúre (200 stupňov) 15 minút. Medzitým vymiešame smotanu s 1 ČL mletej červenej papriky, 1 kl masti, drveným cesnakom, soľou a dostatkom vody na to, aby mala zmes tekutú formu.
Krok 6: Rybu vyberieme z rúry, polejeme smotanovou zmesou, posypeme mletým čiernym korením a vložíme naspäť do rúry kým nenadobudne chrumkavú červenú farbu.
Krok 7: Takto pripravená ryba je chutná, chrumkavá, jej príprava nie je pracná. Bohužiaľ, sa však tomuto jedlu nedostáva toľko pozornosti, koľko by si zaslúžilo a na Vianoce sa pripravuje iba v málo domácnostiach.
Pri pohári čerstvého rozé a dobrej spoločnosti sa z vašej slávnostnej večere stane hostina hodná kráľa!
Pri pohári čerstvého rozé a dobrej spoločnosti sa z vašej slávnostnej večere stane hostina hodná kráľa!
Zveřejněno 18. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na způsob "Rác"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/owrk
Moje poznámka
Kapr na způsob "Rác"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/owrk
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 11 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 12 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 13 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 13 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 15 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 6 minutami
Zdravý makový koláč
Janicee před 7 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 9 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 10 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 10 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 11 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 12 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 13 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Suroviny:
kapr,
brambory,
smetana zakysaná,
rajče,
paprika,
slanina uzená,
cibule červená,
česnek,
sádlo,
paprika sušená sladká,
pepř,
sůl
Komentáře (3)