Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní dortík s kakaem a jahodami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Martis

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 113 kJ /
1 939 kcal
Bílkoviny61,40 g
Tuky20,60 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,80 g
Sůl12,00 g
Sacharidy372,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si krém vyšleháním šlehačky, přimícháním mascarpone a vanilkového cukru - někdy ani nedávám, protože kakao i piškoty jsou sladké dost. Krok 2: Piškoty namáčíme do chladného kakaa a vyskládáváme do formy. Na první vrstvu natřeme krém a poklademe plátky jahod. Dle výšky formy uděláme počet vrstev - mi vyšly 3 vrstvy piškotů. Krok 3: Na poslední vrstvu krému nadekorujeme jahody a zasypeme kakaem. Krok 4: V lednici necháme pořádně uležet.

Zveřejněno 8. 2. 2021

Poznámka autorky Martis

Je to rychlý a svěží dezert na sezonu jahod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní dortík s kakaem a jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xJYq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní dortík s kakaem a jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xJYq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Ano dělám i obyčejné tiramisu i se žloutky v krému a bohatě sypané vysokoprocentním kakaen , tento dezertík má opravdu jen takový název dle podobnosti vizuální... a jahody a káva pro mě nejdou dohromady

V tomto receptu marně hledám základní ingredienci, aby se výrobek nemusel jmenovat kakaové piškoty s krémem, a to SILNOU ESPESSO KÁVU!!! Bez této ingredience to je jako králík na česneku bez králíka. :yes:
Namísto namáčení SLADKÝCH piškotů do SLADKÉHO kakaa je namáčejte do SILNÉHO (alespoň 10g kávy na 1dcl vody) NESLAZENÉHO espressa a nechte piškoty (poté, kdy vrchní cukr pokud možno oklepete) "nasát" kávu. Před namáčením můžete do vychladlé kávy přidat mandlový likér, je to i pro děti slaboučké, ale chutné pro všechny. :-K
Rozhodně nevynechejte mascarpone a do krému zkuste přidat čerstvou vanilku. Když porovnáte rozdíl, ten dětský přeslazený desert již nikdy nenazvete Tiramisu.

Suroviny:
piškoty cukrářské, kakao, mléko, jahody, mascarpone, smetana ke šlehání, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu