Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 113 kJ / 1 939 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,40 g |
Tuky | 20,60 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,80 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 372,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si krém vyšleháním šlehačky, přimícháním mascarpone a vanilkového cukru - někdy ani nedávám, protože kakao i piškoty jsou sladké dost.
Krok 2: Piškoty namáčíme do chladného kakaa a vyskládáváme do formy. Na první vrstvu natřeme krém a poklademe plátky jahod. Dle výšky formy uděláme počet vrstev - mi vyšly 3 vrstvy piškotů.
Krok 3: Na poslední vrstvu krému nadekorujeme jahody a zasypeme kakaem.
Krok 4: V lednici necháme pořádně uležet.
Zveřejněno 8. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní dortík s kakaem a jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJYq
Moje poznámka
Letní dortík s kakaem a jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJYq
Nejnovější recepty
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 3 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 3 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 3 hodinami
Steaky z kapra
Přidáno před 3 hodinami
Domácí brusinková granola
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové polévka s vepřovým vývarem
Kajkajak před 3 minutami
Myšky z ředkvičky
Sahula před 6 minutami
Výborný piškotový korpus na dorty
Barbuna před 9 minutami
Bílá zelňačka s koprem
Sahula před 19 minutami
Bílá zelňačka
Sahula před 24 minutami
Hermelínový salát se šunkou
PetraFis před 34 minutami
"Gulášovka"z cukety
bozenka1 před 1 hodinou
Nadýchaný perník
Bea před 2 hodinami
Slunečnicové sušenky
Janicee před 2 hodinami
Hokkaido s kuřecím, chilli a kurkumou
Radka61 před 3 hodinami
Suroviny:
piškoty cukrářské,
kakao,
mléko,
jahody,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový
Komentáře (3)
Namísto namáčení SLADKÝCH piškotů do SLADKÉHO kakaa je namáčejte do SILNÉHO (alespoň 10g kávy na 1dcl vody) NESLAZENÉHO espressa a nechte piškoty (poté, kdy vrchní cukr pokud možno oklepete) "nasát" kávu. Před namáčením můžete do vychladlé kávy přidat mandlový likér, je to i pro děti slaboučké, ale chutné pro všechny.
Rozhodně nevynechejte mascarpone a do krému zkuste přidat čerstvou vanilku. Když porovnáte rozdíl, ten dětský přeslazený desert již nikdy nenazvete Tiramisu.