Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 113 kJ / 1 939 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,40 g |
| Tuky | 20,60 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,80 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 372,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si krém vyšleháním šlehačky, přimícháním mascarpone a vanilkového cukru - někdy ani nedávám, protože kakao i piškoty jsou sladké dost.
Krok 2: Piškoty namáčíme do chladného kakaa a vyskládáváme do formy. Na první vrstvu natřeme krém a poklademe plátky jahod. Dle výšky formy uděláme počet vrstev - mi vyšly 3 vrstvy piškotů.
Krok 3: Na poslední vrstvu krému nadekorujeme jahody a zasypeme kakaem.
Krok 4: V lednici necháme pořádně uležet.
Zveřejněno 8. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní dortík s kakaem a jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJYq
Moje poznámka
Letní dortík s kakaem a jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJYq
Nejnovější recepty
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 5 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 17 hodinami
Dršťková svačinová
Přidáno před 17 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzené s knedlíkem a křenovou omáčkou
kimlo před 4 minutami
Chalupářské vepřové maso s bramborami
daniela1262 před 8 minutami
Mrkvová pomazánka s tvarohem
KrisZaezemi před 42 minutami
Vinná klobása trochu jinak
ipesk před 2 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Terka.Ambrozkova před 5 hodinami
Slunečnicové kroužky
Panova před 5 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 5 hodinami
Boloňské špagety
jtrecepty před 15 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 16 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 17 hodinami
Suroviny:
piškoty cukrářské,
kakao,
mléko,
jahody,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový
Komentáře (3)
Namísto namáčení SLADKÝCH piškotů do SLADKÉHO kakaa je namáčejte do SILNÉHO (alespoň 10g kávy na 1dcl vody) NESLAZENÉHO espressa a nechte piškoty (poté, kdy vrchní cukr pokud možno oklepete) "nasát" kávu. Před namáčením můžete do vychladlé kávy přidat mandlový likér, je to i pro děti slaboučké, ale chutné pro všechny.
Rozhodně nevynechejte mascarpone a do krému zkuste přidat čerstvou vanilku. Když porovnáte rozdíl, ten dětský přeslazený desert již nikdy nenazvete Tiramisu.