Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 113 kJ / 1 939 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,40 g |
| Tuky | 20,60 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,80 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 372,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si krém vyšleháním šlehačky, přimícháním mascarpone a vanilkového cukru - někdy ani nedávám, protože kakao i piškoty jsou sladké dost.
Krok 2: Piškoty namáčíme do chladného kakaa a vyskládáváme do formy. Na první vrstvu natřeme krém a poklademe plátky jahod. Dle výšky formy uděláme počet vrstev - mi vyšly 3 vrstvy piškotů.
Krok 3: Na poslední vrstvu krému nadekorujeme jahody a zasypeme kakaem.
Krok 4: V lednici necháme pořádně uležet.
Zveřejněno 8. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní dortík s kakaem a jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJYq
Moje poznámka
Letní dortík s kakaem a jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJYq
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 3 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 3 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 6 hodinami
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 16 minutami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 21 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 1 hodinou
Perníčky Marie
salajkol před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 5 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 5 hodinami
Vosí hnízda
Janet.P před 5 hodinami
Tuňáková pomazánka
Jindriskas před 5 hodinami
Suroviny:
piškoty cukrářské,
kakao,
mléko,
jahody,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový
Komentáře (3)
Namísto namáčení SLADKÝCH piškotů do SLADKÉHO kakaa je namáčejte do SILNÉHO (alespoň 10g kávy na 1dcl vody) NESLAZENÉHO espressa a nechte piškoty (poté, kdy vrchní cukr pokud možno oklepete) "nasát" kávu. Před namáčením můžete do vychladlé kávy přidat mandlový likér, je to i pro děti slaboučké, ale chutné pro všechny.
Rozhodně nevynechejte mascarpone a do krému zkuste přidat čerstvou vanilku. Když porovnáte rozdíl, ten dětský přeslazený desert již nikdy nenazvete Tiramisu.