Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 030 kJ / 2 397 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,27 g |
| Tuky | 248,99 g |
| Vláknina | 2,47 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 422 mg |
| Sůl | 0,93 g |
| Sacharidy | 10,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce opatrně rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte do vysoké užší nádoby vhodné ke šlehání tyčovým mixérem.
Krok 2: Přidejte 2 lžičky hořčice. Dochuťte šťávou z citronu, solí a pepřem. Opatrně přilijte olej.
Krok 3: Tyčovým mixérem jemně staticky mixujte 1-2 minuty, než se veškerý olej zapracuje a vznikne majonéza. Hotovou spotřebujte do 3 dnů. Skladujte v lednici.
Zveřejněno 16. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí majonéza dle mne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glr3
Moje poznámka
Domácí majonéza dle mne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glr3
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 40 minutami
Likérové kávy
Přidáno před 5 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 16 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 1 minutou
Květáková polévka
tomstny před 27 minutami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 35 minutami
Nejlepší langoše
LUCAH před 2 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 2 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 2 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 3 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 4 hodinami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 4 hodinami
Likérové špičky
Klanic před 4 hodinami
Suroviny:
vejce,
hořčice,
citron,
sůl,
pepř,
olej slunečnicový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.