Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 11 190 kJ / 2 675 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,02 g |
Tuky | 123,23 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,73 g |
Sacharidy | 312,86 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
zdroj: M. J. Sandtnerová - upraveno
Upřesnení počtu porcí: 6 (oválný litinový černo-modrý pekáč)
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 12. 2022 09:09
23. 7. 2022 13:54
Dnes nákyp s broskvemi...
No, žádná sláva to není
No, žádná sláva to není
29. 4. 2021 07:53
Eja57: Nemáš recept od babičky, na ten džem z malin ???? Já totiž nemám , nikdy nebyl doma napsán, tak už není!
Vím, že je na maliny ještě brzy, ale pro jistotu, se ptám hned.
Vím, že je na maliny ještě brzy, ale pro jistotu, se ptám hned.
19. 3. 2021 11:27
Eja57: Přesně, to je úžasné babičkovské jídlo taky ho znám - jako dítě jsem ho přímo milovala i s tím sirupem. Žádný cukr ani máslo už jsme na upečený nákyp nedávali, másla uvnitř je dostatek. Jen ten sníh se dával až nahoru na částěčně zapečený nákyp, aby udělal sněhovou, lehce zapečenou čepici. Nákyp se dělala se sušenými švestkami nebo čerstvými meruňkami a někdy navíc i s tím tvarohem.
19. 3. 2021 11:19
Na vrstvu švestek dávám ještě vrstvu rozmíchaného vanilkovým cukrem oslazeného tvarohu. Někdy, pokud je tvaroh příliš řídký, zamíchám ho do švestek. Švestky používáme buď čerstvé a nebo zavařené. Na upečený nákyp sirup nedávám. Posypu ho na talíři ještě moučkovým cukrem a poliji rozpuštěným máslem.
16. 3. 2021 21:12
Urobené, zjedené a pochválené. Doteraz som nákyp robila s čerstvými slivkami, a nie so sušenými. Ale so sušenými je to iné a veľmi dobré. Malinový sirup som nemala (z obchodu nechcem), tak som si vypomohla malinovým lekvárom, ktorý som nahriala. Výsledok výborný.
14. 3. 2021 09:13
hospodyne: Já taky, ale úspěšně se přetvařuji!
14. 3. 2021 09:13
casino: Je potřeba najmout lidi! Kde je sehnat, to ovšem nevím!
14. 3. 2021 01:14
Pokud někdo použije sušené švestky z obchodu, doporučuji je spařit nejprve horkou vodou, poté propláchnout studenou, protože bývají většinou sířené a ještě bych je pro vůni zakápla rumem
14. 3. 2021 01:01
hospodyne: Veronika.Hrozna:
Baby
Jako byste věděly co jsem dnes skoro celý den dělal...
Hektarový pozemek s cca 2000 japonských topolů, 17 ořešáků, 70 švestek, pár hrušní a po obvodu vinohrad...
...ale bylo tam krááásně
Baby
Jako byste věděly co jsem dnes skoro celý den dělal...
Hektarový pozemek s cca 2000 japonských topolů, 17 ořešáků, 70 švestek, pár hrušní a po obvodu vinohrad...
...ale bylo tam krááásně
13. 3. 2021 23:18
Veronika.Hrozna: čím jsem starší, tím se mi zdají ty naše latifundie větší a větší....
Když jsem byla mladší, byla jsem docela pracovitá, ale teď " už su načisto zhnilá"
Když jsem byla mladší, byla jsem docela pracovitá, ale teď " už su načisto zhnilá"
13. 3. 2021 23:09
hospodyne: Musis mit velikanskou zahradu, ja malinkou,tam maliny pestovat nejdou.
13. 3. 2021 22:51
Veronika.Hrozna: my máme na zahradě asi čtyři odrůdy malin, ale také nechutnají stejně. Nejméně aromatické jsou remontantní. Ovšem nijak to nemusím řešit, kluci je stačí sníst
13. 3. 2021 22:36
Eja57: Ani nemluv, vonel cely dum......
13. 3. 2021 22:35
hospodyne: Sirup z malin delam ze zbytku po vareni dzemu. Minuly rok jsem nedelala, ani dzem a teda ani sirup. Nebyly dobre maliny.
Nektere jsou bez chuti, takove vodove.
I na trzisti, jsem nenasla nic, co by bylo dobre na dzem. Kdyz se s tim piplam, tak at to je dobre. Mrazene jen malokdy. Moc mi nechutnaji.
Nektere jsou bez chuti, takove vodove.
I na trzisti, jsem nenasla nic, co by bylo dobre na dzem. Kdyz se s tim piplam, tak at to je dobre. Mrazene jen malokdy. Moc mi nechutnaji.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 3 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 3 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Fit salát
Přidáno před 15 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 20 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 28 sekundami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 5 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 1 hodinou
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 1 hodinou
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 1 hodinou
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 4 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Další recepty
Suroviny: rýže kulatozrnná, mléko, máslo, cukr, sůl, žloutek, kůra citronová, cukr vanilinový, bílek, švestky sušené, máslo, strouhanka, cukr moučkový, sirup malinový
Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DyRB
20 názorů