Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 549 kJ / 2 760 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,83 g |
| Tuky | 230,87 g |
| Vláknina | 19,60 g |
| Cholesterol | 604 mg |
| Sodík | 570 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 42,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček umeleme a zalijeme mlékem tak, aby maso bylo potopené. Promícháme a uložíme na noc do lednice.
Krok 2: Druhý den slijeme přebytečné mléko, které se nevsáklo a přidáme sůl, pepř česnek a vajíčko. Propracujeme a rukama utvoříme řízky, které obalíme v klasickém trojobalu.
Krok 3: Usmažíme na sádle nebo na oleji a necháme okapat na ubrousku.
Krok 4: Podáváme s bramborem, ale skvěle chutnají i studené s chlebem.
Zveřejněno 27. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Soukenický řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5m7K
Moje poznámka
Soukenický řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5m7K
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 31 minutami
Domácí chleba
Samjda před 46 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 5 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 11 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 14 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 14 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 14 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 15 hodinami
Suroviny:
bůček bez kosti,
mléko,
pepř,
vejce,
česnek,
strouhanka,
sádlo
Komentáře (1)