Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 738 kJ / 415 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,30 g |
Tuky | 30,09 g |
Vláknina | 10,36 g |
Cholesterol | 46 mg |
Sodík | 876 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 16,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: V malém kastrůlku nasucho opražíme koření - jak začne praskat a vonět, je hotovo /je to cca 1 min/ - rozdrtíme v hmoždíři.
Maso naklepeme přes folii (neuděláme si binec po celé kuchyni), osolíme, opepřime, obalíme v hladké mouce. Krok 2: V kastrolu rozpálíme olej, nebo sádlo, vložíme maso, a necháme zprudka opéct, vyjmeme, do výpeku dáme cibuli a česnek nahrubo, na nudličky nakrájený bůček (nebo anglickou, nebo jen špek - prostě co máme doma), přidáme koření, necháme jen "zesklovatět". Krok 3: Vrátíme do kastrolu maso, podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou za občasné kontroly dodusíme. Opečená mouka se odvaří, udělá šťávu, není nutné zahušťovat.
Maso naklepeme přes folii (neuděláme si binec po celé kuchyni), osolíme, opepřime, obalíme v hladké mouce. Krok 2: V kastrolu rozpálíme olej, nebo sádlo, vložíme maso, a necháme zprudka opéct, vyjmeme, do výpeku dáme cibuli a česnek nahrubo, na nudličky nakrájený bůček (nebo anglickou, nebo jen špek - prostě co máme doma), přidáme koření, necháme jen "zesklovatět". Krok 3: Vrátíme do kastrolu maso, podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou za občasné kontroly dodusíme. Opečená mouka se odvaří, udělá šťávu, není nutné zahušťovat.
Zveřejněno 23. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová krkovice na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MRWQ
Moje poznámka
Vepřová krkovice na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MRWQ
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 2 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 2 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 3 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
bok česnekový,
cibule,
česnek,
koření divoké,
bobkový list,
pepř,
mouka hladká,
olej,
voda
Komentáře (3)