Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Cukety jsou proslavené nízkým počtem kalorií a vysokým obsahem živin. Když je ale jejich sezóna, dojdou někdy nápady, co s nimi. Vyzkoušejte z nich připravit tuto lahodnou omáčku, která se skvěle hodí k hovězímu nebo kuřecímu masu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 429 kJ / 1 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,89 g |
Tuky | 142,21 g |
Vláknina | 21,74 g |
Cholesterol | 263 mg |
Sodík | 1,84 g |
Sůl | 4,57 g |
Sacharidy | 38,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Máme zrovna období cuket, tak je třeba využít ji na všechny způsoby. Zůstalo mi maso a chtěla jsem omáčku, tak vyzkoušeno. Je lehká, taková letní, klidně i bez masa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 11. 2021 16:17
11. 11. 2021 14:18
9. 8. 2021 14:10
9. 8. 2021 13:38
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Peťulka.25 uvařila před 46 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 56 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 2 hodinami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 3 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Smetanová omáčka z pečených paprik se výtečně hodí k těstovinám. Překvapí jednoduchou přípravou a jemnou chutí
Další recepty
Suroviny: cuketa, špek uzený, mrkev, celer, petržel, cibule, smetana sladká 31%, hořčice, paprika sušená sladká, vývar masový, koření nové koření, bobkový list, tymián, sůl, cukr
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kGjY
4 názory