Katův šleh po mém
Katův šleh neboli "kaťák" je tradiční pikantní pokrm z restovaného masa a zeleniny. Nejčastěji ho připravujeme z vepřového masa, ale výborný je i z kuřecího. Podáváme s bramboráčky, hranolky nebo rýží.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 676 kJ / 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,36 g |
Tuky | 47,52 g |
Vláknina | 7,66 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 930 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 46,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na tenké nudličky a přesuneme do misky. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci škrobu, zakápneme worcesterovou omáčkou a vše spolu dobře promícháme. Necháme hodinku uležet v lednici.
Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme a umyjeme. Cibuli nakrájíme na klínky, česnek na plátky. Okurky nakrájíme na kousky, papriku na proužky a feferonku nasekáme. Vše spolu restujeme na 2 lžících oleje asi 3-5 minut.
Krok 3: Poté přidáme kečup nebo rajčatový protlak a hořčici. Promícháme a zředíme vývarem nebo vodou do požadované hustoty.
Krok 4: Na jiné pánvi na 2 lžících oleje zprudka orestujeme maso. Kuřecí maso asi 3-5 minut, vepřové asi 8-10 minut. Orestované maso přesuneme do pánve s omáčkou a společně prohřejeme. Dochutíme solí nebo pepřem.
Krok 5: Podáváme s bramboráčky, hranolky, nebo rýží.
Zveřejněno 25. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Katův šleh po mém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2zqP
Moje poznámka
Katův šleh po mém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2zqP
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 2 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 2 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 2 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 2 hodinami
Ledvinky na paprice
OK1AMF před 3 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 3 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 3 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 5 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 6 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 6 hodinami
Suroviny:
cibule,
česnek,
paprika,
okurky sterilované,
kečup sladký,
hořčice dijonská,
feferonka,
škrob kukuřičný,
omáčka worcesterová,
sůl,
pepř mletý,
olej,
vývar masový
Komentáře (18)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0