Suroviny pro 25 kusů
Počet kusů je pouze orientační.
25kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 784 kJ / 2 577 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,63 g |
Tuky | 165,05 g |
Vláknina | 13,05 g |
Cholesterol | 108 mg |
Sodík | 330 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 229,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jako první připravíme náplň. Do malého rendlíku vlijeme smetanu, přidáme med a přivedeme k varu. Vmícháme jemně mleté ořechy (můžeme je i nasekat malým el. sekáčkem), na menší kousky nasekanou bílou čokoládu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. V polovině tohoto procesu už můžeme rendlík odstavit ze zdroje tepla. Hmotu necháme zchladnout a zašleháme do ní změklé máslo.
Krok 2: Pokud máme tabulkovou čokoládu, tak ji jemně nasekáme. Zhruba 2/3 vložíme do misky nebo většího hrnku a vložíme na cca 15 sekund do mikrovlnné trouby, u které trochu snížíme výkon. Po 15 sekundách promícháme a vložíme zpět na dalších cca 12 sekund. Čokoláda bude pomalu povolovat a rozpouštět se, je třeba hlídat teplotu a taktéž se musí promíchávat v kratších intervalech, cca co 5 sekund. Čokoládu rozehřejeme na teplotu mezi 45-50 °C. Doporučuji měřit teploměrem.
Krok 3: Do rozehřáté, dobře promíchané čokolády, za intenzivnějšího míchání přidáváme po částech odloženou nasekanou čokoládu a tím ji budeme zchlazovat. Na míchání se mně osvědčila malá plastová kvedlačka, která může zůstat i při rozpouštění v misce v mikrovlnné troubě. Viz foto.
Krok 4: Čokoládu zchlazujeme do doby, kdy se nově přidaná čokoláda přestane rozpouštět a dosáhneme teploty 30 °C. V ten moment je čokoláda správně vytemperovaná a můžeme ji použít. Opět používáme teploměr.
Krok 5: Prohlubně ve formě potřeme za pomocí štětce připravenou čokoládou, stačí tenká vrstva, odložíme do chladu a necháme ztuhnout. Zbylou čokoládu, kterou ještě budeme potřebovat, dáme do teplé vodní lázně, aby čokoláda neztuhla.
Krok 6: Po zatuhnutí první vrstvy zopakujeme a uděláme ještě druhou tenkou čokoládovou vrstvu. Opět necháme zatuhnout a za pomocí cukrářského sáčku naplníme náplní. Ne ale úplně po okraj, musíme nechat trošku místa na čokoládu, která nám pralinky uzavře.
Krok 7: Pralinky dokončíme tak, že je shora zalijeme čokoládou. Necháme důkladně ztuhnout a vyjmeme z formy.
Zveřejněno 1. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládové pralinky s ořechovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2mE
Moje poznámka
Čokoládové pralinky s ořechovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2mE
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 11 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bůčková tlačenka asi jinak
Vladatlaca před 22 minutami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Napalsko před 26 minutami
Krkovička pro vítanou návštěvu
Naja2801 před 38 minutami
Jogurtová bábovka s rybízem
Buchta9749 před 1 hodinou
Salát z pekingského zelí II
jarmila8511 před 2 hodinami
Kuřecí steaky Caprese
Marie83 před 2 hodinami
Hovězí nudličky po sečuánsku podle čínského kuchaře
Vašek před 3 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 4 hodinami
Kuřecí po chalupářsku
poirotka před 4 hodinami
Dušené hovězí kostky se zeleninou
poirotka před 4 hodinami
Suroviny:
čokoláda mléčná,
čokoláda bílá,
smetana ke šlehání,
med,
ořechy vlašské,
máslo
Komentáře (13)
RubyRom: Taktéž moc děkuji.