Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 403 kJ / 574 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,60 g |
Tuky | 43,13 g |
Vláknina | 6,05 g |
Cholesterol | 123 mg |
Sodík | 95 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 32,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozehřátém másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kousky očištěných hříbků a krátce opečeme.
Krok 2: Ochutíme mletým kmínem i pepřem, osolíme, zalijeme vývarem a povaříme 10 minut, dokud houby napůl nezměknou.
Krok 3: Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přilijeme do pánve, promícháme a vaříme dalších 10 minut.
Krok 4: Na závěr omáčku dochutíme citrónovou šťávou a případně dosolíme. Podáváme ideálně s houskovým či karlovarským knedlíkem.
Zveřejněno 4. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová omáčka nakyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXxW
Moje poznámka
Houbová omáčka nakyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXxW
Nejnovější recepty
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 5 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno 30. 6. 2025 21:05
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 23 minutami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 1 hodinou
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 2 hodinami
Královské žampiony
Lenka1980 před 3 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta II
Linda 989 před 3 hodinami
Hlíva se žampiony na smetaně
Lenka1980 před 3 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Sally.K51 před 4 hodinami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Kate_123 před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Kubovat@seznam.cz před 7 hodinami
Suroviny:
houba hřib,
cibule,
smetana sladká,
vývar masový,
máslo,
mouka hladká,
kmín mletý,
pepř čtyř barev,
sůl mořská,
šťáva citronová
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.