Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 752 kJ / 419 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,88 g |
| Tuky | 17,86 g |
| Vláknina | 22,10 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 485 mg |
| Sůl | 1,11 g |
| Sacharidy | 42,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Potom dáme do hrnce ghí (máslo), které necháme rozpustit. Na rozpuštěné máslo dáme cibuli a do zlatova restujeme. Až bude cibule zlatá, přidáme všechnu kořenovou zeleninu (petržel, bramboru, mrkve, celer) nakrájenou na kostičky a krátce restujeme.
Krok 2: K zelenině přidáme sůl, pepř, libeček, tymián, petrželku a chilli. Přidáme vodu (vývar) a do vody dáme 2 bujóny podle množství vody. Polévku pak 20 min vaříme.
Krok 3: Když je po 20 minutách zelenina měkká, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme a přidáme smetanu, kterou také rozmixujeme. Nakonec přidáme uvařené nudle a polévku zamícháme.
Krok 4: Polévku můžeme podávat i s čerstvou pažitkou.
Zveřejněno 22. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková polévka s nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xx0
Moje poznámka
Svíčková polévka s nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xx0
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 42 minutami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 23 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 7 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 9 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 10 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 12 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 12 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 12 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 13 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 13 hodinami
Suroviny:
petržel,
mrkev,
celer,
brambory,
cibule,
smetana na vaření,
ghee,
voda,
sůl,
pepř,
libeček,
tymián,
omáčka sojová,
nudle,
petrželka,
chilli
Komentáře (14)
No možná proto, že autor ReceptyOdTondy: chtěl být originální, jak píše v diskuzi...
***
Ale bez nadsázky:
To, že patrně nikdo jsme o naředěné máčce ála svíčková doposud neslyšeli je irelevantní...
Kdysi kuchař Starého Procházky zmršil palačinku a nakonec udělal "díru" do světa s Kaiserschmarrn
Nebudu řešit ostatní polévky tady, to jste evidentně nepochopila...
Leč, co se tý svíčkový polífky dotejká, tak samozřejmě že ji míváme...
...akorát bez zeleninového vývaru, bujónu, sójovky, chilli, nudlí a bez tyčáku
No a jak jste na tom např. se špenátovou polévkou, rajskou polévkou, čočkovou polévkou, atd. atp.?
Ta poslední bývala šlágrem ZJ a RaJ: v úterý čočka, ve středu čočková