Lečo se smetanou
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 618 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,13 g |
Tuky | 8,61 g |
Vláknina | 6,12 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 13,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množství surovin je orientační. Klobása je lepší než párek.
Tento recept mne naučila jedna hodně stará paní a jiné už nedělám. Je lahodné.
Pokud máte víc tekutiny, šlehačku rozmíchejte s troškou mouky a zalijte tím lečo. Chvíli povařte. Tenhle způsob se nehodí k bramborám (podle mě) ale k dobrému chlebu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 7. 2022 07:29
17. 7. 2022 22:39
17. 7. 2022 22:00
Ta pani na ty zeme vazby nemela, rc mela cca od roku 1950, uz ho znala od ni i moje mama. Ale jasne, muze mit ten puvod. A parek? Kdyz doma klobasu nemam, parek mi opravdu nevadi. Nebo kousek uzenyho. Jsem zvedava, jestli to nekdo vyzkousi Moje kamosky uz ho tak vari asi 3. Ochutnaly a uz ne jinak. stejne jako ja
17. 7. 2022 21:57
Znám, je to moc dobre. Původ bych tipla Slovensko, Maďarsko.
A určitě s dobrou klobáskou a ne párkem.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 7 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 13 minutami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 29 minutami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 50 minutami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 1 hodinou
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 2 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 3 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 4 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 4 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak blanšírovat zeleninu. Správný postup zachová čerstvost zeleniny a zbaví ji bakterií a virů
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Suroviny: rajče, paprika čerstvá zelená, klobása, cibule, slanina, máslo, sůl, pepř, smetana ke šlehání
Lečo se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQvP
4 názory