Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 618 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,13 g |
Tuky | 8,61 g |
Vláknina | 6,12 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 13,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na omastku trochu opeču na kolečka nakrájenou klobásu nebo párek.
Krok 2: K uzenině přidám cibuli nakrájenou na čtvrtky a pak na plátky. Měla by být růžová a měkoučká.
Krok 3: Následně do toho vmíchám na nudličky nakrájené zelené papriky, které v tom chvíli podusím.
Krok 4: V tom čase spařím a oloupu rajčata, nakrájím je a přidám je k paprikám.
Krok 5: Všechno spolu dusím (rajčata pustí šťávu, nebo podleju hrnkem nebo dvěma hrnky vody, podle toho, jak chci mít papriky měkké a kolik chci mít nakonec šťávy).
Krok 6: Osolím, opepřím a hotové zaliji dobrou šlehačkou.
Pokud chci víc, do šlehačky rozkvedlám trochu hladké mouky a všechno ještě chvíli povařím.
Pokud chci víc, do šlehačky rozkvedlám trochu hladké mouky a všechno ještě chvíli povařím.
Zveřejněno 17. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQvP
Moje poznámka
Lečo se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQvP
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 27 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 14 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Suroviny:
rajče,
paprika čerstvá zelená,
klobása,
cibule,
slanina,
máslo,
sůl,
pepř,
smetana ke šlehání
Komentáře (5)
Ta pani na ty zeme vazby nemela, rc mela cca od roku 1950, uz ho znala od ni i moje mama. Ale jasne, muze mit ten puvod. A parek? Kdyz doma klobasu nemam, parek mi opravdu nevadi. Nebo kousek uzenyho. Jsem zvedava, jestli to nekdo vyzkousi
Znám, je to moc dobre. Původ bych tipla Slovensko, Maďarsko.
A určitě s dobrou klobáskou a ne párkem.