Bramborová omáčka II.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 118 kJ / 745 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,24 g |
| Tuky | 1,15 g |
| Vláknina | 24,32 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 61 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 153,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno, na oleji zesklovatíme, přisypeme mletou papriku, krátce orestujeme a ihned zalijeme vodou. Přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory, sůl a zeleninový bujón.
Krok 2: Když jsou brambory měkké, rozmačkáme je, omáčku zahustíme záklechtkou, kterou připravíme tak, že rozmícháme polohrubou mouku ve vodě. Necháme cca 15 minut za častého promíchání pozvolna provařit. Ke konci přidáme smetanu a dochutíme solí a kapkou octa.
Krok 3: Podáváme jako hlavní chod, nejčastěji s vařeným vejcem. Dá se ale použít např. i drobné maso z vařené slepice apd. Někdo si k omáčce ještě rád přikrojí krajíček chleba.
Zveřejněno 17. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová omáčka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYlwr
Moje poznámka
Bramborová omáčka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYlwr
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 3 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 5 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 6 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 7 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 2 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 3 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 4 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 4 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 5 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 5 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 5 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 5 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 6 hodinami
Bezpracný perník
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
brambory,
cibule,
olej,
paprika sušená sladká,
mouka polohrubá,
sůl,
smetana na vaření,
bujón zeleninový,
ocet
Komentáře (9)
To je řeč jak rozprávka
Nezkušená kuchařka rozpozná až po uvaření, že rcp je na dvě věci
Leda..., leda by měla ujeté chutě a ujížděla by na nepovařené mouce v záklechtce
Vše nejlepší v roce 2023
Tonja
trochu polohrubé mouky. Jak si má nezkušená kuchařka poradit..A olej není v surovinách. Já bych si poradila, ale už mám taky něco odvařeno. Ale trochu poměr surovin by měl být základ receptu.,Tohle je návod, ne recept.