Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený vepřový bůček

Bůček je sám o sobě velmi lahodný kus vepřového, které nepotřebuje výrazné dochucení. Upečte ho jen se solí a kmínem, nechte vyniknout čistou chuť masa. Vypečenou šťávu můžete po ztuhnutí namazat na krajíc křupavého chleba.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

13. 8. 2009 12:33

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pečený bôčik je výborný na studené misy.

Vypečenú šťavu zlejeme do hrnčeka a necháme stuhnúť v chladničke. Je výborná na natretie na chlieb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Gregusa Gregusa

8. 2. 2024 13:48

Jé,:-O náhodou jsem kápl na tento rcept a koukám, že je velice podobný jak bůček pekla Magdalena Dobromila Retigová ve své kuchařce z roku 1881, ona však tehdy bůček popisovala jako část masa okolo ledviny.
Recept jsem uveřejnil v komentářích k mé úpravě pečeného bůčku a můžete porovnat, že je téměř totožný.:-K Jo, v jednoduchosti je někdy krása.:-K<3

radekhk radekhk

17. 12. 2023 18:34

Dělám naprosto stejně, jen dávám dospod dvě tři cibule nahrubo a palici česneku

tejaja tejaja

27. 7. 2022 15:55

taddy1: Ďakujem. :-K Takto jednoducho sme kedysi doma piekli bôčik, je fakt dobrý. Teraz som už od bôčika ďaleko. ;-)

taddy1 taddy1

27. 7. 2022 14:26

Jak už je tu napsáno, v jednoduchosti je krása. Chci si pochutnat na pečeném bůčku a tento jednoduchý recept je pro tuhle chuť ideální. Často se také snažím kombinovat s dalšími surovinami a kořením, ale tady by to bylo ke škodě. Posílám bodík.

Albert

3. 9. 2015 21:04

Eva:Ano Eva ma pravdu toto opravdu neni zadny kulinarsky vykon ale je to dobre:-p:-p:-p:-p:-p:-p

tejaja tejaja

20. 7. 2014 18:39

Frantiska: Ďakujem ;-):-8

Frantiska Frantiska

20. 7. 2014 15:27

po par letech jsem varila bucek a tento recept je dokonaly .)

Pavel

17. 4. 2013 09:57

ja dělam buček tak že,nasolim načesnekuji a dam do ledničky aspon na 4+5 dni pěkně uležet ,teprve pak peču
vysledek to si mužete domyslet !! .....:yes::-*

tejaja tejaja

26. 9. 2012 20:20

dexulka: Ďakujem za fotečku, je pekná :yes::-8

savlinka savlinka

26. 9. 2012 19:11

TERI úplně tady slintám:-)):yes::yes::yes::yes:vypadá to úžasně:yes::yes::yes::yes:

dexulka

26. 9. 2012 15:32

V jednoduchosti je krása ;-) Přidala jsem pod maso cibuli a česnek a byla to lahoda :-p Posílám bod i foto :-8

petrzelka

9. 10. 2011 12:30

Dnes jsem takto pekla bůček k obědu,přidala jsem akorát česnek a moc jsme si pochutnali:yes:

Marketa087 Marketa087

29. 5. 2011 21:24

dekuji,skvele,nevedela jsem si rady.ale je vyborny,hlavne ten vypek :-K

Robo

10. 5. 2010 17:16

Děkuji za recept, jsem začátečník, a moc se mi hodil;-)

petra

1. 5. 2010 18:45

vypada to super:yes::yes::yes: ja mam asi blbou troubu:-D:-D:-D nikdy nemam takovou krasnou barvičku:-(;-(;-(:-(

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečený bůček vepřový bůček vepřový bůček recepty buček pečený pečený buček top recept recept na peceny bucek správné pečení bůčku pomalu peceny bucek pečeny buček recept jak správně upéct bůček jak upect bucek bůček peceni bucku recepty z vepřového bůčku pečený vepřový bok pečení vepřového bůčku buček recept vepřovy buček recept recepty pečeny buček recept na veprovy bucek

Suroviny: bůček vepřový, kmín celý, sůl

TopRecepty.cz

Pečený vepřový bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvyq