Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 334 kJ / 1 514 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,64 g |
| Tuky | 104,50 g |
| Vláknina | 8,04 g |
| Cholesterol | 559 mg |
| Sodík | 1,84 g |
| Sůl | 4,55 g |
| Sacharidy | 24,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: V pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a sádlo a orestujeme dozlatova.
Krok 2: Přidáme nakrájené dršťky na kostičky, nakrájená spařená a oloupaná rajčata, nakrájenou klobásu, mrkev a mletou papriku, osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem a vínem. Dusíme pod pokličkou.
Krok 3: Vydusíme do husta a přendáme do zapékacích misek a zapečene asi 15 minut.
Krok 4: Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 25. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeské dršťky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN1xz
Moje poznámka
Staročeské dršťky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN1xz
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 7 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 6 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 7 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 8 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 9 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 12 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 12 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 12 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 13 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 13 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 13 hodinami
Suroviny:
sádlo,
cibule,
slanina anglická,
dršťky,
sůl,
pepř,
koření paprika maďarská,
karotka,
rajče,
klobása pikantní,
vývar masový,
víno bílé
Komentáře (5)