Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestková povidla bez míchání

Povidla, podle tohoto receptu jsou moc dobrá. Nebojte se experimentovat. Lze přidat půl lžičky mleté skořice a rumovou esenci místo rumu. Skvělé jsou do buchet, jen tak na pečivo, nebo mlsejte samotné rovnou ze sklenice .

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 310 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 300 min + doba odležení

310 min (10 min příprava + 300 min tepelná úprava, + doba odležení)

25. 8. 2009 16:11

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie21 250 kJ / 5 079 kcal
Bílkoviny22,75 g
Tuky7,00 g
Vláknina87,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 187,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vaříme nejlépe v kastrolu nebo hrnci se silným dnem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

9. 9. 2009 08:26

Iness. Je mi líto, ale nešlo mi to. V sobotu jsem dostal cca 26 kg švestek a byli jsme nešťastní jak to zpracovat. Nakonec jsme udělali 9 sklenic (750 ml) a ostatní chtěli udělat na povidla, které máme rádi do buchet, na nalívance apod. Vždy spotřebujeme dost za celý zbývající rok do dalších švestek. Já prosazoval recept bez míchání a žena dle dlouholetých zkušeností i mojí maminky a její maminky atd. atd. s mícháním. A pak třetí variantu. Švestky bez pecek rozkutrovat (nahrubo) a dělat v DP cca po 1 kg + cukr. A tak se stalo,. Prvé bez míchání se chytli uprostřed (a dost). Musteli jsme je přelít do teflonového hrnce (ještě včas i když jsem připečeninu odmáčel, použil různé přípravky dost dlouho ) Přitom vrčel a žena se chechtala a měla radost, že se mi to stalo. V DP to bylo prima, bez starostí, ale pořád řídké, protože se to špatně odpařovalo i když jsem dal program marmeláda 2x. Nakonec jsme to vyřešili takto : Udělali jsme několik várek v DP a pak je přelili do teflonového hrnce a tam již ne v moc dlouhé době dodělali s občasným promícháním,. Jinak o¨používáme přípravek proti plísním a kvašení Dr.Oetkra a jsme nadmíru spokojeni./// Dáváme ho i do kompotu, okurek, hub, čalamády apod. a nikdy se nic nezkazí i když zavařujeme krádce a ani když se do lahve sáhne rukou, což se nám v minulosti vymstívalo// Snad se to chytlo, že máme PB sporák i když používáme nad plamen, při těchto situacích litinový kulatý plát. NEVÍM. Václav

janana

9. 9. 2009 00:07

Iness přidala jsem několik fotek. Vařila jsem ze 6 kg vypeckovaných švestek a 1,20 kg cukru. Mám osm středně velkých sklenic docela hustých povidel:-p:-p. Nejlepší na tomto receptu je, že to pohlídám jenom co se začnou povidla vařit a pak ke konci. Dnes jsem je měla ve 3 kastrolech a postupně jsem jejich obsah slila do jednoho:-D

Iness Iness

27. 8. 2009 11:19

Magdalenka, ono te není někdy na škodu být nedůvěřivá;-):-))

magdalenka magdalenka

27. 8. 2009 11:01

Kolegyne, ja viem, že je to starý, dobrý a známy recept...problém je vo mne, že som neveraci Tomáš asi od narodenia...:-D

Iness Iness

27. 8. 2009 10:20

Bibinko to tam v okolí nikdo nemá? Většinou to každý sbírá do kvasu, tak na povidla by někdo pustil pár kil ne? :-)

Bibinka Bibinka

27. 8. 2009 09:56

Iness, asi bych měla začít pěstovat švestky, abych si mohla dopřát taková povidla...:-D;-)

Amira Amira

27. 8. 2009 09:39

Sice jsem povidla v životě nedělala a vzhledem k tomu, že nemám "domácí" švestku a všechno bych musela kupovat, asi ani nebudu, ale připadá mi, že by na tohle byl ideální "pomalý hrnec". Zkoušel to v něm už někdo?

spagetka spagetka

27. 8. 2009 09:23

magdalenka, ten recept je fakt hoodně starý a rozšířený nejen od Aše po Tatry ale i v Evropě. VÁŽNĚ NESMÍŠ MÍCHAT:-!:-!:-D;-)

Iness Iness

27. 8. 2009 09:12

magdalenko, to mi nééé, ale ten kdo to vymyslel....ani nevím kdo. Ten recept je známý už spoustu let;-):-))

magdalenka magdalenka

27. 8. 2009 08:17

Ja som to robila fakt iba raz a miešala sem-tam...zlyhala som na plnej čiare..ste dobré!!!

janana

27. 8. 2009 08:01

Magdalenko, to víš, že jo :-D:-)). To je právě ono, můžeš si dělat něco něco jiného, občas zkontrolovat jak si to bublá, ale jenom očima;-):-O

magdalenka magdalenka

26. 8. 2009 21:49

Ja som kedysi robila, ale som psychicky nevydržala a sem-tam zamiešala...vy to skutočne vydržíte?

Iness Iness

26. 8. 2009 20:21

janana:něco na tom bude...já jsem je letos dělala poprvé, ale ocet jsem tam necítila. Měli jsme hodně sladké švestky, tak byly povidla dobrá...:-*

janana

26. 8. 2009 19:29

Innes NEMÍCHÁM a nikdy se nepřipálí!!!! Mně s octem nechutnají, vždycky je tam trochu cítit:-D

Iness Iness

26. 8. 2009 08:51

janana:ocet se tam dává kvůli tomu ,,nemíchání" a při tak dlouhém vaření se ocet vypaří...;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svestkova povidla recept na švestková povidla v troubě nejlepší švestková povidla švestková povidla recept recept na domaci švestková povidla domaci svestkova povidla v troube jak se dělají švestková povidla vareni povidel bez michani jak se dělají povidla domácí švestková povidla domácí povidla v troubě řídká švestková povidla nemíchaná povidla švestková povidla nemíchaná švestková marmeláda švestková povidla v troubě jak se vaří povidla nejlepší recept na švestková povidla domácí povidla povidla švestková

Suroviny: švestky, cukr písek, rum, sorban

TopRecepty.cz

Švestková povidla bez míchání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYWR