Segedín podle tety z Kremnice
Segedínský guláš – dokonalé spojení šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany, které dává vzniknout jedné z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. S knedlíkem na talíři se tento vydatný a voňavý pokrm stává neodolatelnou volbou pro každou příležitost.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 807 kJ / 1 866 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,13 g |
Tuky | 116,02 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 446 mg |
Sodík | 4,49 g |
Sůl | 10,95 g |
Sacharidy | 33,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na menší kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. Polovinu zelí pokrájíme najemno
Krok 2: Na sádle zpěníme cibuli a když zesklovatí, tak přidáme papriku podle chuti, ale musí se vytvořit tmavší hmota.
Krok 3: Do toho postupně přidáváme pomalu maso, aby se hrnec moc prudce neochladil. Maso orestujeme a přidáme zbytek koření a osolíme.
Krok 4: Zalijeme vodou, aby maso nebylo na suchu. Po hodině dušení zkusíme, jestli maso měkne a přidáme zbytek zelí a zalijeme smetanou. Hlídáme, aby maso bylo měkčí. Pak zahustíme.
Krok 5: Do čajového sítka dáme lžíci mouky a jemně za stálého míchání tento guláš poprašujeme. Pokud by se vytvořily hrudky - nebojte se, ony se rozvaří.
Dochutíme solí, pálivou paprikou, popřípadě kouskem bujonu.
Dochutíme solí, pálivou paprikou, popřípadě kouskem bujonu.
Zveřejněno 26. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedín podle tety z Kremnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wj2q
Moje poznámka
Segedín podle tety z Kremnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wj2q
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 21 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 8 hodinami
Kure pecene
raelggg před 9 hodinami
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 9 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mariannamahrik před 11 hodinami
Cuketový perník
ZuzkaBob před 11 hodinami
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 13 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 15 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 15 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
zelí kysané,
cibule,
sádlo,
smetana na vaření,
paprika sušená sladká,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
kmín celý,
sůl,
paprika sušená pálivá,
mouka polohrubá,
bujón
Komentáře (1)