Segedín podle tety z Kremnice
Segedínský guláš – dokonalé spojení šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany, které dává vzniknout jedné z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. S knedlíkem na talíři se tento vydatný a voňavý pokrm stává neodolatelnou volbou pro každou příležitost.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 807 kJ / 1 866 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,13 g |
Tuky | 116,02 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 446 mg |
Sodík | 4,49 g |
Sůl | 10,95 g |
Sacharidy | 33,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na menší kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. Polovinu zelí pokrájíme najemno
Krok 2: Na sádle zpěníme cibuli a když zesklovatí, tak přidáme papriku podle chuti, ale musí se vytvořit tmavší hmota.
Krok 3: Do toho postupně přidáváme pomalu maso, aby se hrnec moc prudce neochladil. Maso orestujeme a přidáme zbytek koření a osolíme.
Krok 4: Zalijeme vodou, aby maso nebylo na suchu. Po hodině dušení zkusíme, jestli maso měkne a přidáme zbytek zelí a zalijeme smetanou. Hlídáme, aby maso bylo měkčí. Pak zahustíme.
Krok 5: Do čajového sítka dáme lžíci mouky a jemně za stálého míchání tento guláš poprašujeme. Pokud by se vytvořily hrudky - nebojte se, ony se rozvaří.
Dochutíme solí, pálivou paprikou, popřípadě kouskem bujonu.
Dochutíme solí, pálivou paprikou, popřípadě kouskem bujonu.
Zveřejněno 26. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedín podle tety z Kremnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wj2q
Moje poznámka
Segedín podle tety z Kremnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wj2q
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 7 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 18 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 19 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 8 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 8 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 8 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 9 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 9 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 10 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 11 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 13 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 13 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
zelí kysané,
cibule,
sádlo,
smetana na vaření,
paprika sušená sladká,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
kmín celý,
sůl,
paprika sušená pálivá,
mouka polohrubá,
bujón
Komentáře (1)