Segedín podle tety z Kremnice
Segedínský guláš – dokonalé spojení šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany, které dává vzniknout jedné z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. S knedlíkem na talíři se tento vydatný a voňavý pokrm stává neodolatelnou volbou pro každou příležitost.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 807 kJ / 1 866 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,13 g |
Tuky | 116,02 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 446 mg |
Sodík | 4,49 g |
Sůl | 10,95 g |
Sacharidy | 33,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na menší kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. Polovinu zelí pokrájíme najemno
Krok 2: Na sádle zpěníme cibuli a když zesklovatí, tak přidáme papriku podle chuti, ale musí se vytvořit tmavší hmota.
Krok 3: Do toho postupně přidáváme pomalu maso, aby se hrnec moc prudce neochladil. Maso orestujeme a přidáme zbytek koření a osolíme.
Krok 4: Zalijeme vodou, aby maso nebylo na suchu. Po hodině dušení zkusíme, jestli maso měkne a přidáme zbytek zelí a zalijeme smetanou. Hlídáme, aby maso bylo měkčí. Pak zahustíme.
Krok 5: Do čajového sítka dáme lžíci mouky a jemně za stálého míchání tento guláš poprašujeme. Pokud by se vytvořily hrudky - nebojte se, ony se rozvaří.
Dochutíme solí, pálivou paprikou, popřípadě kouskem bujonu.
Dochutíme solí, pálivou paprikou, popřípadě kouskem bujonu.
Zveřejněno 26. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedín podle tety z Kremnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wj2q
Moje poznámka
Segedín podle tety z Kremnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wj2q
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 12 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 1 hodinou
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 14 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 15 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 15 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 18 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 18 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 18 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 18 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 19 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 19 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
zelí kysané,
cibule,
sádlo,
smetana na vaření,
paprika sušená sladká,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
kmín celý,
sůl,
paprika sušená pálivá,
mouka polohrubá,
bujón
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.