Segedín podle tety z Kremnice
Segedínský guláš – dokonalé spojení šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany, které dává vzniknout jedné z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. S knedlíkem na talíři se tento vydatný a voňavý pokrm stává neodolatelnou volbou pro každou příležitost.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 807 kJ / 1 866 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,13 g |
Tuky | 116,02 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 446 mg |
Sodík | 4,49 g |
Sůl | 10,95 g |
Sacharidy | 33,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na menší kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. Polovinu zelí pokrájíme najemno
Krok 2: Na sádle zpěníme cibuli a když zesklovatí, tak přidáme papriku podle chuti, ale musí se vytvořit tmavší hmota.
Krok 3: Do toho postupně přidáváme pomalu maso, aby se hrnec moc prudce neochladil. Maso orestujeme a přidáme zbytek koření a osolíme.
Krok 4: Zalijeme vodou, aby maso nebylo na suchu. Po hodině dušení zkusíme, jestli maso měkne a přidáme zbytek zelí a zalijeme smetanou. Hlídáme, aby maso bylo měkčí. Pak zahustíme.
Krok 5: Do čajového sítka dáme lžíci mouky a jemně za stálého míchání tento guláš poprašujeme. Pokud by se vytvořily hrudky - nebojte se, ony se rozvaří.
Dochutíme solí, pálivou paprikou, popřípadě kouskem bujonu.
Dochutíme solí, pálivou paprikou, popřípadě kouskem bujonu.
Zveřejněno 26. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedín podle tety z Kremnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wj2q
Moje poznámka
Segedín podle tety z Kremnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wj2q
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 9 minutami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 7 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 10 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 11 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Jarin57 před 1 hodinou
Fofr broskvový koláč
Jarda1972 před 1 hodinou
Kuřecí stehna - jedna báseň
Skogfiolens před 2 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 2 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 4 hodinami
Thajské curry
Trol60 před 4 hodinami
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 4 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 7 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 7 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
zelí kysané,
cibule,
sádlo,
smetana na vaření,
paprika sušená sladká,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
kmín celý,
sůl,
paprika sušená pálivá,
mouka polohrubá,
bujón
Komentáře (1)