Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice

Kuře na paprice je klasika, která vždycky chutná. Stačí dodržet pár jednoduchých kroků a výsledek bude pokaždé skvělý. Příprava je velmi snadná, takže ji zvládnou i začátečníci. Nejlépe si toto jídlo vychutnáte s rýží, těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,3 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 876 kJ /
1 404 kcal
Bílkoviny199,91 g
Tuky47,14 g
Vláknina11,60 g
Cholesterol 485 mg
Sodík 551 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy41,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Krok 2: Mezitím na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli. Až bude mít cibule správnou barvu, přidáme k ní maso a promícháme. Krok 3: Když se maso zatáhne, přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme vývarem. Krok 4: Pod pokličkou necháme dusit alespoň 40 minut, než bude maso úplně měkké. Krok 5: Po uvaření maso vyndáme z hrnce a přidáme do omáčky 100 ml smetany, v hrníčku smícháme zbytek smetany s hladkou moukou a pořádně vyšleháme, abychom se zbavili hrudek. Krok 6: Připravenou směs přidáváme po malých částech do hrnce a pořádně rozmícháme. Krok 7: Vrátíme zpět maso a necháme provařit ještě minimálně 15 minut. Krok 8: Podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.

TIP: Časté chyby při vaření rýže

Zveřejněno 19. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6YN2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6YN2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

WendyWild: moc děkuji, jsem ráda, že se povedlo.:-K

Děkuji za receptík... 😊
Boží kuře na paprice... 😊🤤

Libca1954: není vůbec potřeba. Kousky cibule v omáčce nejsou vůbec cítit, je cítit jen chuť.

Te cibule je tam hodne (coz se mi libi!!!). Ale nechtelo by to pouzit ponorny mixer a tu cibuli pred pridanim slehacky rozmixovat?

Merylas (moderátorka): dobrý den, vývaru je akorát, trochu se během vaření vyvaří. A porce odhaduju dle sebe, pro někoho jiného by mohly být třeba jen 3 porce.🙂

Chtěla bych se zeptat, není toho vývaru moc? 2 až 2,5 litru na pět porcí? Maso se má na začátku dusit, přidala bych na začátku vývaru méně. A později při přípravě omáčky bych přidala v množství úměrně k mouce, podle požadované konzistence omáčky. Děkuji.

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, paprika sušená sladká, vývar masový, smetana ke šlehání, mouka hladká, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu