Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčina olejová bábovka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veda_prochazi_zaludkem veda_prochazi_zaludkem

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

velká bábovková forma

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 007 kJ /
5 977 kcal
Bílkoviny104,66 g
Tuky287,80 g
Vláknina19,98 g
Cholesterol 807 mg
Sodík 691 mg
Sůl2,57 g
Sacharidy732,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve pořádně vymažeme bábovkovou formu tukem a vysypeme polohrubou moukou nebo strouhankou. Krok 2: Poté vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Krok 3: Za stálého míchání postupně přidáváme mouku, olej a mléko.
Přidáme rozinky. Krok 4: Nakonec s trochou mouky smícháme prášek do pečiva a vše přidáme k těstu.
Těsto by mělo být husté, ale ne tuhé. Krok 5: Těsto nalijeme do formy.
Čtvrtinu ale necháme v míse a do tohoto zbytku těsta přimícháme tři lžičky kakaa a nalijeme do formy. Krok 6: Formu dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme zhruba hodinu.

TIP: Příprava bábovek z různého těsta

Zveřejněno 7. 5. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčina olejová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6YBg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčina olejová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6YBg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Co jste možná o kypřícím prášku nevěděli, aneb co se zbylou půlkou pytlíčku 😊

Kypřící prášek všichni známe jako kypřidlo, které se používá místo kvasnic. Hlavní složkou je jedlá soda, dále obsahuje fosforečnany a pojiva, jako je škrob nebo mouka. Díky důmyslnému složení vznikají při zamíchání do těsta bublinky oxidu uhličitého, které těsto nakypří. Fosforečnany podporují rovnoměrné uvolnění oxidu před i během pečení.

Zbytek prášku po pečení nemusíte skladovat ani vyhazovat, ale můžete ho použít při úklidu domácnosti - například při úklidu sporáku nebo spár mezi dlaždičkami. Stačí jen zalít prášek horkou vodou a můžeme začít uklízet. Můžeme jej také použít na rozjasnění a oživení prádla, stačí ho jen nasypat přímo do bubnu pračky. :-K

:-)<3:yes: recept i foto se mi líbí :-K

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, vejce, prášek do pečiva, mléko, olej, cukr vanilkový, kakao, rozinky, tuk rostlinný, mouka polohrubá

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu