Polévka z kuřecích kostí s těstovinovou rýží
Vývar z kostí dokáže postavit na nohy a být nápomocný i při nachlazení. S tímto receptem připravíte chutný vývar raz dva. Do něj pak jen přidáte na másle restovanou zeleninu a hrst těstovinové rýže k zahuštění. S čerstvou bylinkou rozvoní vaši kuchyni.
Suroviny pro 1 litr
1litr
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 006 kJ / 241 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,04 g |
Tuky | 10,70 g |
Vláknina | 23,95 g |
Cholesterol | 13 mg |
Sodík | 500 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 16,04 g |
Postup přípravy
přecedíme, vložíme orestovanou zeleninu a znovu přivedeme k varu. Přidáme těstovinovou rýži, obrané kousky masa z kostí a na mírném stupni tepla povaříme do změknutí. Krok 3: Dochutíme solí, pepřem a libečkem, kdo nemá rád libeček dá petrželku nebo pažitku a ihned podáváme.
Zveřejněno 25. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z kuřecích kostí s těstovinovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWkj9
Moje poznámka
Polévka z kuřecích kostí s těstovinovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWkj9
Nejnovější recepty
Frikadelky s houbami
Přidáno před 12 hodinami
Houbičky ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 13 hodinami
Kousky vepřové krkovice na houbách a zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Drobenkový hruškový koláč
Přidáno před 14 hodinami
Domácí šípkový sirup
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí nakyselo
Přidáno 27. 9. 2025 21:57:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zavařené papriky
ZboSy před 46 minutami
Šlehačkový závin
Noumik před 9 hodinami
Kuřecí kousky v rajčatovo - smetanové omáčce
Jan Nemec před 9 hodinami
Krkovička s jablky a cibulí
Jan Nemec před 9 hodinami
Bramborák s masovou směsí
MajaFero před 9 hodinami
Malinový zákusok
tejaja před 9 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
David1230X před 9 hodinami
Strouhaný kakaový koláč s tvarohem
luckos před 10 hodinami
Selská omeleta z mikrovlnky
D.strelcova@seznam.cz před 10 hodinami
Hrníčkový perník
Ivana_Eignerova před 10 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
máslo,
olej,
mrkev,
celer,
celer,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření,
pepř černý,
rýže těstovinová,
libeček,
voda
Komentáře (7)
Maruško, zkoušela jsi někdy vývar ze skeletu pečeného kuřete a obranych kostí? Zkus někdy.