Ostružinová pěna
Tento lehký nadýchaný dezert vás určitě potěší. Osvěžující sladkokyselé ostružiny chutnají skvěle a v kombinaci s vyšlehaným sněhem tvoří dezert ideální pro letní dny. Pěnu stačí nazdobit lístkem máty nebo citronové verbeny a můžeme podávat.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 241 kJ / 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,68 g |
Tuky | 1,28 g |
Vláknina | 13,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 57,72 g |
Postup přípravy
Necháme vychladnout. Krok 2: Do nádoby na šlehání dáme bílek, malou špetku soli a ručním šlehačem vyšleháme tuhý sníh. Když začíná tuhnout, zašleháme po lžičkách připravené rozvařené ostružiny. Krok 3: Podle chuti můžeme dosladit, rozdělíme do misek a ozdobíme verbenou nebo mátou.
Zveřejněno 1. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinová pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvD9
Moje poznámka
Ostružinová pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvD9
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 6 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 7 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 8 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 8 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 11 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 12 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Suroviny:
ostružiny,
cukr,
bílek,
sůl,
Komentáře (5)