Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svařené víno na Vánoce

Svařené víno, lidově řečeno svařák, není výsadou jen vánočních trhů, udělat si ho snadno můžete i doma. Zajisté přijde vhod v zimě, nebo po procházce v sychravém podzimním počasí. Spojuje plnou chuť vína s typickým kořením.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Paveldort Paveldort

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 541 kJ /
846 kcal
Bílkoviny1,60 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy84,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do konvice dáme víno, cukr, koření a zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme. Krok 2: Potom vmícháme citronovou šťávu a víno přecedíme do sklenic nebo šálků. Krok 3: Ozdobíme plátkem citronu a podáváme.

TIP: Jaký je rozdíl mezi známými teplými alkoholickými nápoji

Zveřejněno 19. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Svařené víno na Vánoce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADM6B

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Svařené víno na Vánoce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADM6B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Foto jsem odstranila.

Fotka opravdu není vaše:no:

Suroviny:
víno červené, koření hřebíček, citron, cukr, citron, skořice celá

Přidat fotografie receptu