Čertovský guláš
Pálivý gulášek připravte podle receptu. Nechte ho odležet (i když se to prý nemá) ať se chutě propojí. Připravte k němu vymazlený hrnkový knedlík, naložte plný talíř a pak už jen sklízejte pochvaly stolovníků.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 857 kJ / 2 356 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,69 g |
| Tuky | 67,97 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 897 mg |
| Sodík | 2,79 g |
| Sůl | 6,68 g |
| Sacharidy | 267,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu rozškvaříme nakrájený špek, přidáme cibuli, sádlo a orestujeme do hněda. Přidáme mletou papriku a krátce orestujeme. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, vmícháme protlak a po chvíli zalijeme vývarem nebo vodou.
Krok 2: Vložíme jalovec v sítku a dusíme do měkka. Nakrájíme klobásu a přidáme do guláše. Z másla a mouky uděláme jíšku a přidáme do guláše. Sítko s jalovcem vyjmeme. Povaříme asi 25 minut.
Krok 3: Hrnkové knedlíky:
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Papriku a petrželku nasekáme nadrobno.
Do mísy dáme hrnek mouky, sůl, nakrájené rohlíky, žloutky, nakrájenou papriku a petrželku a zalijeme mlékem, promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Hrnky vymažeme olejem, naplníme těstem do 3/4, hrnky dáme do hrnce a nalijeme do něj vodu tak, aby sahala do poloviny oušek. Přiklopíme pokličkou a jakmile voda začne vařit, vaříme 30 minut.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Papriku a petrželku nasekáme nadrobno.
Do mísy dáme hrnek mouky, sůl, nakrájené rohlíky, žloutky, nakrájenou papriku a petrželku a zalijeme mlékem, promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Hrnky vymažeme olejem, naplníme těstem do 3/4, hrnky dáme do hrnce a nalijeme do něj vodu tak, aby sahala do poloviny oušek. Přiklopíme pokličkou a jakmile voda začne vařit, vaříme 30 minut.
Zveřejněno 7. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čertovský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmMW
Moje poznámka
Čertovský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmMW
Nejnovější recepty
Sýrové placky
Přidáno před 1 hodinou
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 2 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 3 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 13 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 13 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indická čočka s batáty
micurka před 1 hodinou
Celozrnné housky
Manik před 2 hodinami
Margot koláč s jablky
jestedka před 3 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 3 hodinami
Řepánky
Jitkazmecka před 4 hodinami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 4 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 4 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 14 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 15 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 15 hodinami
Suroviny:
cibule,
špek,
sádlo,
plec vepřová,
klobása,
paprika sušená sladká,
chilli paprika čerstvá,
protlak,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
jalovec,
vývar masový,
mouka hladká,
máslo,
mouka polohrubá,
mléko,
vejce,
paprika čerstvá červená,
petrželka,
rohlík,
sůl,
olej
Komentáře (3)