Prsa z divoké kachny v pomalém hrnci
Maso zvěřiny je velmi ceněné pro své nutriční hodnoty. Příprava je sice obvykle trošku pracná a delší, ale moderní spotřebič, jakým je pomalý hrnec, vám pomůže. Připravíte luxusní pokrm, po kterém se jen zapráší.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 151 kJ / 36 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,15 g |
| Tuky | 0,20 g |
| Vláknina | 0,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 7,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prsa osolíme, vložíme do pomalého hrnce. Přidáme koření a podlijeme kuřecím vývarem tak, aby na dně hrnce bylo asi 1-1,5 cm tekutiny.
Krok 2: Hrnec zapneme na nižší stupeň (low) a vaříme, dokud není maso měkké (cca 4 hodiny). Čas se bude lišit podle stáří kachny.
Krok 3: Maso vyjmeme, uchováme v teple. Doděláme omáčku. V trošce vody rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání vlijeme do omáčky, kterou jsme přivedli k varu. Když dosáhneme požadovaného množství a konzistence, necháme minimálně 15 minut provařit.
Krok 4: Nakonec omáčku můžeme, ale nemusíme přecedit. Servírujeme s bulgurem.
Zveřejněno 5. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prsa z divoké kachny v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBPpY
Moje poznámka
Prsa z divoké kachny v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBPpY
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 30 minutami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 9 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 12 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 12 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 13 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 13 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 13 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 14 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 14 hodinami
Suroviny:
kachna,
bobkový list,
jalovec,
koření nové koření,
pepř,
rozmarýn,
sůl,
mouka hladká
Komentáře (2)