Carpaccio z uzeného lososa s kapary a bylinkami
Uzený losos je delikatesa sama o sobě. V našem receptu ho doplníte ještě jemnou zálivkou, která podtrhne chuť uzeného rybího masa. Jako pomyslná třešnička na dortu budou na připravené rybí pochoutce křupavé smažené kapary.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 287 kJ / 547 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,36 g |
Tuky | 50,93 g |
Vláknina | 0,41 g |
Cholesterol | 55 mg |
Sodík | 1,19 g |
Sůl | 2,69 g |
Sacharidy | 1,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve smícháme všechny suroviny na zálivku, aby se chutě rozležely. Prošleháme je malou metličkou, dokud se nespojí. Dáme stranou a připravíme kapary.
Krok 2: Scezené a okapané kapary obalíme v maniokové mouce nebo škrobu. Rozehřejeme maličkou pánvičku na středním stupni tepla, kápneme olivový olej a kapary opečeme do zlatohnědé barvy. Trvá to cca 2-3 minuty. Vysypeme je na tácek vyložený papírovou utěrkou a necháme vychladnout.
Krok 3: Tenké plátky lososa rozložíme v jedné vrstvě na dva dezertní talířky, na ně rozdělíme zálivku, kapary a posypeme nasekaným koprem a pepřem. Podáváme s crostiny nebo opečeným oblíbeným pečivem.
Zveřejněno 11. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Carpaccio z uzeného lososa s kapary a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k7Az
Moje poznámka
Carpaccio z uzeného lososa s kapary a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k7Az
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 10 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvové minikoláčky s povidly
Mici76@seznam.cz před 1 hodinou
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 7 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 9 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 9 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 9 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 9 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 9 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 10 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 11 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 11 hodinami
Suroviny:
losos uzený,
pepř,
kopr,
olej olivový extra virgin,
česnek granulovaný,
šťáva citronová,
hořčice dijonská,
cibule šalotka,
kapary,
mouka manioková,
olej olivový
Komentáře (3)