Vytuněný buřtguláš
Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme zelí, takže výsledný buřtguláš opravdu zasytí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 569 kJ / 1 331 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,15 g |
| Tuky | 12,60 g |
| Vláknina | 50,81 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5,01 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 219,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle osmažíme oloupanou nahrubo pokrájenou cibulku do zlatova. Přidáme na kostičky pokrájené špekáčky (můžeme je i oloupat), osmahneme je a zasypeme gulášovým kořením, mírně osmahneme. Zalijeme pivem a trochu povaříme.
Krok 2: Pak přidáme vývar, oloupané a nakrájené brambory, nakrájené zelí a všechno koření a ingredience kromě majoránky a asi poloviny česneku. Vaříme do změknutí brambor a zelí.
Krok 3: Guláš zahustíme moukou smíchanou v troše vody a řádně provaříme. Asi 5 minut po vypnutí sporáku přidáme zbylý prolisovaný česnek a nadrobno posekanou čerstvou majoránku. Promícháme a necháme trochu odležet.
Krok 4: Podáváme s chlebem a vychlazeným pivem.
Zveřejněno 11. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vytuněný buřtguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R0mL
Moje poznámka
Vytuněný buřtguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R0mL
Nejnovější recepty
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 9 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 10 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 10 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 10 hodinami
Mandlovo-čokoládová kolečka
Přidáno před 10 hodinami
Linecká barevná kolečka
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
jtrecepty před 8 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 8 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 9 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 11 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 12 hodinami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 14 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 14 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 15 hodinami
Suroviny:
sádlo,
cibule,
česnek,
špekáček,
brambory,
zelí bílé,
pivo světlé,
vývar masový,
masox hovězí,
protlak rajčatový,
kečup sladký,
mouka hladká,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín celý,
koření gulášové,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
pepř mletý,
koření houbová variace,
květ muškátový,
kurkuma,
majoránka čerstvá
Komentáře (2)