Chléb babičky Elišky
Chléb je to asi obyčejný a ničím nadprůměrně nevyniká. Ale vedle rohlíků a koláčů, které se pečou pravidelně, je to prima změna. Navíc je tento světlounký babiččin chléb nadýchaný, pružný a moc dobrý, byť je upečený jen z hladké mouky.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 052 kJ / 1 925 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,55 g |
| Tuky | 11,74 g |
| Vláknina | 21,52 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 15 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 382,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek spolu dobře promícháme a necháme 60 minut kynout.
Krok 2: Potom k omládku přidáme zbytek surovin, uhněteme a dobře propracujeme těsto, které bude zakryté v míse 45-60 minut kynout.
Krok 3: Hotové, vykynuté těsto na lehce pomoučeném stole propracujeme, zformujeme do bochníku a vložíme ho kynout do moukou vysypané ošatky.
Krok 4: Po 30-45 minutách by měl být chléb vykynutý. S oporou ruky ho vykulíme na plech s pečicím papírem, postříkáme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (230 °C / cca 45 minut).
Zveřejněno 15. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb babičky Elišky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5g1D
Moje poznámka
Chléb babičky Elišky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5g1D
Nejnovější recepty
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 17 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 18 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 19 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 20 hodinami
Zasněžené hvězdičky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Trubičky
Eva1mamina před 10 minutami
Špenát se smetanou
magdalenka před 12 minutami
Škvarky z trouby
magdalenka před 14 minutami
Tmavé rohlíčky plněné krémem
KikuLina před 1 hodinou
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
jirka1943 před 1 hodinou
Tvarohová štola
brtna před 1 hodinou
Anglické palačinky
Jonáš před 2 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
káťa před 4 hodinami
Křenová pomazánka se šunkou
janatka před 4 hodinami
Lívance se skořicí
káťa před 5 hodinami
Suroviny:
voda,
sladěnka,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
kmín drcený,
brambory,
sůl,
mouka hladká
Komentáře (11)
A ano, na babičku a maminku vzpomínám hodně často
Každopádne, babička by mala z teba radosť. Gény sú gény.
Merylas: věřím, že se ti tenhle jednoduchý chleba povede a bude u vás doma chutnat