Kváskové placky pana hajného
Tyto placky možná kdysi voněly v nejedné hájence. Hub býval v lese i v hájence vždy dostatek, i kus uzeného se v komíně nebo ve spíži našel. Kváskové placky jsou snadné, přijdou k chuti, zasytí a navíc krásně provoní kuchyň a pak i zbytek domu.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 923 kJ / 4 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,84 g |
Tuky | 155,47 g |
Vláknina | 204,40 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 5,49 g |
Sůl | 13,60 g |
Sacharidy | 480,79 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskové placky pana hajného
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpKWg
Moje poznámka
Kváskové placky pana hajného
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpKWg
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 5 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 9 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 13 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 3 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 3 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 7 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 7 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 9 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 9 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 10 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 10 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Suroviny:
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
kvásek,
houby sušené,
mouka hladká,
otruby pšeničné,
sůl,
kmín drcený,
sádlo,
slanina anglická,
česnek,
houby sušené,
sádlo,
česnek
Komentáře (4)
Miluji tyhle jednoduché a voňavé dobroty! Kolem pana hajného z minulých časů muselo bývat hodně hub, i kus uzeného pořád ve spíži...pochutnávali si