Kynuté rohlíčky s hořkou čokoládou
Drobné sladké rohlíčky připravíme z kynutého těsta. Jsou dozlatova upečené a při každém zakousnutí se v ústech rozvine chuť čokolády. Ze stolu budou mizet opravdu rychle a všem vašim strávníkům se budou dělat jen boule za ušima.
Suroviny pro 32 kusů
32kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 252 kJ / 4 840 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,89 g |
| Tuky | 268,66 g |
| Vláknina | 22,68 g |
| Cholesterol | 986 mg |
| Sodík | 1,99 g |
| Sůl | 4,85 g |
| Sacharidy | 503,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosejeme, vmícháme do ní sůl a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí (nebo vsypeme sáček sušeného). Posypeme troškou cukru a zalijeme trochou vlahého mléka.
Krok 2: Až droždí vzejde, přidáme ostatní přísady a dobře propracujeme těsto, které necháme přikryté v míse na teplém místě dobře vykynout.
Krok 3: Hotové těsto rozdělíme na 4 díly, upravíme do koule a přikryjeme suchou a čistou utěrkou. Necháme na vále ještě asi 15 minut kynout.
Krok 4: Máslo vytáhneme z lednice a rozpustíme ho.
Krok 5: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C.
Krok 6: Postupně každý díl rozválíme do kruhu, potřeme rozehřátým máslem a rozřízneme rádýlkem na 8 dílků.
Krok 7: Na širší stranu každého dílku poklademe nasekanou čokoládu. Okraje těsta přehneme dovnitř a srolujeme směrem ke špičce. Klademe na plech a každý rohlíček potřeme rozšlehaným vejcem.
Krok 8: Poté vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 °C asi 15 minut dozlatova.
Zveřejněno 24. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté rohlíčky s hořkou čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wGJ0
Moje poznámka
Kynuté rohlíčky s hořkou čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wGJ0
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 20 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 4 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 6 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 7 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 8 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 9 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 9 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 9 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 10 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka sojová,
sůl,
vejce,
žloutek,
cukr krystal,
mléko,
olej řepkový,
droždí čerstvé,
kůra citronová,
čokoláda tmavá,
máslo,
vejce
Komentáře (3)