Veky (večky) se sezamem
Z kynutého těsta upečete dvě klasicky velké veky nebo čtyři menší večky, které jsou velikostně někde mezi vekou a bagetou. Krajíčky z nich namažete jemnou pomazánkou a pouze maličko přizdobíte. Střída pečiva je příjemně cítit sezamem a to s jednoduchou oblohou nádherně chuťově ladí.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 176 kJ / 2 432 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,35 g |
Tuky | 74,09 g |
Vláknina | 16,22 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,02 g |
Sacharidy | 368,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na omládek dobře promícháme a necháme hodinu kynout.
Krok 2: K hotovému omládku přidáme zbytek surovin, uhněteme a dobře propracujeme těsto, které necháme zakryté v míse cca hodinu kynout.
Krok 3: Vykynuté těsto z nádoby vytáhneme, na desce stolu lehce propracujeme a rozdělíme na 3-4 kusy. Z každého vytvarujeme delší a tenčí večky (kratší a širší bagety), které před pečením opět necháme asi 30 minut nakynout.
Krok 4: Kdo chce upéct klasicky velké veky, rozdělí jen na poloviny a z každé vytvaruje větší veku, obě pak vedle sebe na plechu nechá vykynout.
Krok 5: Na plechu pak nakynuté večky dobře postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme ve vyhřáté troubě (220 °C / 25-30 minut).
Zveřejněno 27. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veky (večky) se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk2JE
Moje poznámka
Veky (večky) se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk2JE
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Párečky v těstíčku
Přidáno před 3 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 8 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 34 minutami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 3 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 4 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 6 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 6 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 6 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 7 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 8 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 8 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 8 hodinami
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
sladěnka,
voda,
sůl,
olej,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
semínka sezamová
Komentáře (7)