Bramborák s kuřecím masem pečený v remosce
Pokud vlastníte remosku a máte rádi bramboráky, můžete je připravit trochu jinak a dietněji podle tohoto receptu. Bramborové těstíčko je proloženo kuřecím masem a po dobu pečení není třeba remosku hlídat, pokrm stačí zkontrolovat až po 50 minutách pečení. Tento bramborák bude chutnat se salátem z kysaného zelí.
Suroviny pro 4 porce
Množství do menší remosky o průměru mísy 22 cm
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 570 kJ / 1 809 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,86 g |
Tuky | 58,56 g |
Vláknina | 27,10 g |
Cholesterol | 664 mg |
Sodík | 372 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 216,10 g |
Postup přípravy
Brambory oloupeme a opláchneme. Krok 2: Kuřecí prsa nakrájíme na tenčí plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Mohli bychom je ale nakrájet i na nudličky. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Oloupané brambory nastrouháme nahrubo (na hrubém slzičkovém struhadle) a dáme do mísy. Krok 5: Do mísy přidáme žloutky, taktéž přidáme prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek, sůl, kmín, majoránku, mouku a promícháme. Nakonec vmícháme sníh. Krok 6: Zhruba polovinu bramborové směsi rozprostřeme do nádoby remosky, na tuto vrstvu rozložíme maso a na maso rozetřeme druhý díl bramborové směsi. Na povrchu pokapeme sádlem nebo ho nerozpuštěné rozložíme v kouscích. Krok 7: Nádobu remosky přikryjeme víkem, zapneme a pečeme orientačně 50-60 minut. Krok 8: Podáváme se salátem z kysaného zelí.
Zveřejněno 7. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborák s kuřecím masem pečený v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmPL
Moje poznámka
Bramborák s kuřecím masem pečený v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmPL
Nejnovější recepty
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 2 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Mozzarella grilovaná ve vinném listu
Přidáno před 3 hodinami
Špízy se sýrem v šunce a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Letní vaječná tlačenka
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatové chutney
BlaV. před 1 hodinou
Švestkový kompot
Backurka před 2 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 4 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 5 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 6 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 6 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 6 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 6 hodinami
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Jitka29 před 6 hodinami
Suroviny:
brambory,
česnek,
vejce,
sůl,
kmín celý,
majoránka,
mouka polohrubá,
prsa kuřecí,
pepř drcený,
sádlo
Komentáře (9)
Maru v létě jsem si pořídila čtvercovou Pečenku o rozměru(Š x V x H) 45 x 17,5 x 34,5 cm.Co myslíš,šlo by to v ní z uvedeného množství brambor,kdybych to nějak"naňahňala"doprostřed nádoby