Domácí králík na smetaně s houbami
Králičí maso je jemné, ale abychom zachovali jeho šťavnatost, je dobré jej prošpikovat kousky špeku. V tomto případě prošpikujeme stehna, která pak upečeme s houbami. Z výpeku a smetany nakonec připravíme i lahodnou omáčku k podávání.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 891 kJ / 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,09 g |
Tuky | 67,83 g |
Vláknina | 16,50 g |
Cholesterol | 110 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 34,11 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 5. 2024 07:38
Velmi dobré, dělávala jsem když jsme kdysi měli králíky, kde ty časy jsou
20. 5. 2024 21:37
lenka.janatkova: děkuji
20. 5. 2024 20:52
Králík mi vždycky připomene dětství a nedělní obědy u babičky. U nás doma se většinou dělává na smetaně, ale jakožto milovník hub, určitě brzy vyzkouším takto
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 16 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 18 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 20 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Bramborový koláč s květákem
Moanka uvařila před 44 minutami
Květákové placičky
Karoli uvařil před 1 hodinou
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
kusy.lukas uvařila před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
malami uvařil před 2 hodinami
Chilli con carne
pazderka83 uvařila před 2 hodinami
Kuře na paprice
JankaGu. uvařila před 3 hodinami
Makový koláč s třešněmi
Mischpule uvařila před 4 hodinami
Chutné vafle
JanikM uvařila před 5 hodinami
Pljeskavica s ovčím sýrem a Ajvarem
bartonik uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Díky Malé pekárně jsem si splnila sen o vlastní cukrárně, říká Naďa Pohlreichová. Největší úspěchy slaví s makovcem
Křupavé cini minis si připravíte jednoduše i doma. Postup vám ukáže videonávod
Víte, co je legírování? Jedná se o závěrečné zjemnění omáčky nebo výpeku studeným máslem
Další recepty
Suroviny: stehno králičí, sůl, pepř mletý, špek, cibule, olej, houby, víno bílé, vývar masový, mouka hladká, smetana kysaná, máslo
Domácí králík na smetaně s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82Elr
3 názory