Barevný piškot bez mouky
Barevná buchta pobaví snad každého. Těsto tohoto moučníku je velmi lehké, nepatří do něj totiž mouka. Je tak vhodné i pro ty, co se vyhýbají lepku. Barevnost jednotlivých kousků zajistí pudinkové prášky. Barvy a chutě jsou jen na vaší fantazii.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 806 kJ / 3 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,40 g |
Tuky | 287,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 497 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 253,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky pak zvlášť vyšleháme s cukry do pěny.
Krok 2: Potom přidáme olej, promícháme a šleháme, dokud se všechny přísady spolu nespojí. Nakonec vmícháme prášek do pečiva a na úplný závěr zlehka zapracujeme také vyšlehaný sníh z bílků.
Krok 3: Nyní si směs rozdělíme do 4 misek a do každé z nich vmícháme jeden pudinkový prášek vybrané chuti (vanilka, jahoda, pistácie, čokoláda, ...). Těsta dobře promícháme, aby nezůstávaly hrudky a pak je po lžicích vrstvíme na plech vystlaný papírem na pečení.
Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 40-45 minut.
Zveřejněno 17. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barevný piškot bez mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE58K
Moje poznámka
Barevný piškot bez mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE58K
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 2 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 4 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 7 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 25 minutami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 2 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 4 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 4 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 4 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 6 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 8 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 10 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 10 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
olej,
cukr vanilkový,
kypřící prášek,
pudink
Komentáře (6)