Hovězí maso na zelenině a červeném víně
Hovězí maso je dobrým zdrojem bílkovin a minerálů. Pečlivá příprava zaručí, že si zachová svoji šťavnatost a bude se krásně rozpadat. Hovězí maso skvěle funguje v kombinaci s červeným vínem a kořenovou zeleninou. Pokrm je navíc vhodný do dělené stravy.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 052 kJ / 1 207 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 174,90 g |
| Tuky | 27,65 g |
| Vláknina | 15,16 g |
| Cholesterol | 366 mg |
| Sodík | 615 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 35,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí maso na zelenině a červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8gx
Moje poznámka
Hovězí maso na zelenině a červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8gx
Nejnovější recepty
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 1 hodinou
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Domácí skořicové sušenky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové na kmínu podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninová roláda se sýrem a šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené kuře
Kajkajak před 15 minutami
Dušená rýže
Kajkajak před 18 minutami
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 1 hodinou
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 1 hodinou
Masarykovo cukroví
slacja před 2 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
magdalenka před 2 hodinami
Vosí hnízda
ZuzanaH228 před 3 hodinami
Polévka z petrželové natě
Kajkajak před 3 hodinami
Vánočka II
iveta.kroul před 3 hodinami
Čokoládová granola
Morskykonik před 4 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
špek,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
zelenina kořenová,
sádlo,
česnek,
bobkový list,
pepř černý,
koření nové koření,
jalovec,
vývar masový,
víno červené,
protlak rajčatový
Komentáře (6)
150 g cukety
150 g mrkve
sůl a pepř
3 vejce
máslo na vymazání mističek
Cuketu i se slupkou a oloupanou mrkev nastrouháme na jemném struhadle.
Osolíme, promícháme a chvíli počkáme až zelenina pustí vodu. Vymačkáme a vodu slijeme. Přidáme žloutky, pepř , promícháme a pak vmícháme zlehka tuhý sníh z bílků.
Misky vymažeme máslem a naplníme hmotou. V mikrovlnce vaříme 10 minut.
Můžeme vařit i v hrnci , misky postavíme do hrnce s trochou vody a pod pokličkou vaříme 10 minut.