Zelené gazpacho
Studené zeleninové polévky jsou ideální pro horké dny. Osvěží nás, zasytí a dodají spoustu vitamínů, protože zeleninu nebudeme vařit. Místo rajčat na přípravu polévky gazpacho tentokrát použijeme okurku, řapíkatý celer a papriku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 769 kJ / 2 574 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,96 g |
Tuky | 257,06 g |
Vláknina | 11,74 g |
Cholesterol | 4 mg |
Sodík | 63 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 37,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme celer, papriku, oloupanou okurku, chilli papričku a toastový chléb.
Krok 2: Vše vložíme do mixéru, přidáme cukr, olej, ořechy, špenát a ostatní suroviny kromě jogurtu.
Krok 3: Mixujeme dohladka. Nakonec přidáme řecký jogurt.
Krok 4: Pokud je polévka hustá, zředíme ji vodou. Ochutíme solí a pepřem. Polévku podáváme vychlazenou.
Zveřejněno 12. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelené gazpacho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRn5R
Moje poznámka
Zelené gazpacho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRn5R
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 7 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 7 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 1 hodinou
Palačinky - klasické
Lukrejka před 2 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 2 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 4 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 5 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 6 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 7 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 7 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 7 hodinami
Suroviny:
celer řapíkatý,
paprika čerstvá zelená,
okurka salátová,
chilli paprika čerstvá,
chléb toustový tmavý,
cukr třtinový,
olej olivový,
ořechy vlašské,
špenát baby,
petrželka zelená,
česnek,
bazalka čerstvá,
voda,
ocet sherry,
sůl,
pepř mletý,
jogurt řecký
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.