Vaječná frittata s pečenou dýní
Frittata je italská verze omelety, která se na závěr zapéká v troubě a je velmi sytá, hodí se tedy jako vydatná snídaně. Ochutíme ji pečenou dýní a podáváme s jednoduchým salátem z ředkve a mrkve.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 068 kJ / 1 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,36 g |
| Tuky | 83,43 g |
| Vláknina | 5,55 g |
| Cholesterol | 2,38 g |
| Sodík | 1,52 g |
| Sůl | 3,44 g |
| Sacharidy | 19,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Promícháme je s lžící oleje, trochou pepře a uzenou paprikou. Pečeme v pekáčku vyloženém pečicím papírem při 200 °C doměkka. Když je dýně upečená, lehce ji osolíme a promícháme.
Krok 2: Upečenou dýni dáme do pánve na frittatu a zalijeme ji rozšlehanými vejci ochucenými solí, pepřem a medvědím česnekem. Rozpálíme plotýnku a necháme vajíčka lehce ztuhnout, poté pánev přesuneme do trouby rozehřáté na 180 °C a necháme upéct dozlatova.
Krok 3: 5 minut před koncem pečení frittatu posypeme strouhaným sýrem.
Krok 4: Mrkev a ředkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Promícháme a zalijeme zálivkou ze 2 lžic oleje, 2 lžic limetkové šťávy, kousku najemno nastrouhaného zázvoru, soli a pepře. Promícháme a salát dochutíme solí a pepřem.
Krok 5: Frittatu podáváme se salátem a cherry rajčaty.
Zveřejněno 10. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vaječná frittata s pečenou dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkv9
Moje poznámka
Vaječná frittata s pečenou dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkv9
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 10 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 11 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Suroviny:
vejce,
dýně máslová,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená uzená,
ředkev,
mrkev,
rajče cherry,
olej olivový,
šťáva limetková,
zázvor,
česnek sušený medvědí,
sýr ementál
Komentáře (1)