Vaječná frittata s pečenou dýní
Frittata je italská verze omelety, která se na závěr zapéká v troubě a je velmi sytá, hodí se tedy jako vydatná snídaně. Ochutíme ji pečenou dýní a podáváme s jednoduchým salátem z ředkve a mrkve.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 068 kJ / 1 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,36 g |
Tuky | 83,43 g |
Vláknina | 5,55 g |
Cholesterol | 2,38 g |
Sodík | 1,52 g |
Sůl | 3,44 g |
Sacharidy | 19,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Promícháme je s lžící oleje, trochou pepře a uzenou paprikou. Pečeme v pekáčku vyloženém pečicím papírem při 200 °C doměkka. Když je dýně upečená, lehce ji osolíme a promícháme.
Krok 2: Upečenou dýni dáme do pánve na frittatu a zalijeme ji rozšlehanými vejci ochucenými solí, pepřem a medvědím česnekem. Rozpálíme plotýnku a necháme vajíčka lehce ztuhnout, poté pánev přesuneme do trouby rozehřáté na 180 °C a necháme upéct dozlatova.
Krok 3: 5 minut před koncem pečení frittatu posypeme strouhaným sýrem.
Krok 4: Mrkev a ředkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Promícháme a zalijeme zálivkou ze 2 lžic oleje, 2 lžic limetkové šťávy, kousku najemno nastrouhaného zázvoru, soli a pepře. Promícháme a salát dochutíme solí a pepřem.
Krok 5: Frittatu podáváme se salátem a cherry rajčaty.
Zveřejněno 10. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vaječná frittata s pečenou dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkv9
Moje poznámka
Vaječná frittata s pečenou dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkv9
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 11 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 12 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 13 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 14 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 17 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 17 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 18 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 18 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 19 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 19 hodinami
Suroviny:
vejce,
dýně máslová,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená uzená,
ředkev,
mrkev,
rajče cherry,
olej olivový,
šťáva limetková,
zázvor,
česnek sušený medvědí,
sýr ementál
Komentáře (1)