Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené uzené stehno s pečenou zeleninou (vhodné i pro diabetiky)

Uzené kuřecí stehno ochucené plátky česneku a pečený květák s dýní a bylinkami je vynikající pokrm plný výrazných chutí. Vše se peče společně v jednom pekáčku a chutě i vůně jednotlivých surovin jsou díky tomu krásně propojené.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie904 kJ /
216 kcal
Bílkoviny4,74 g
Tuky15,31 g
Vláknina7,36 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy12,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do stehna uděláme nožem zářezy a vložíme do nich plátky česneku. Krok 2: Stehno vložíme do pekáčku, přidáme kousíček sádla a bylinky a vložíme do trouby. Pečeme na 180 °C do změknutí asi 25 minut. Krok 3: Dýni s květákem osolíme, opepříme a přidáme do pekáčku po 15 minutách pečení a dopečeme.

TIP: Pečená sezonní zelenina

Zveřejněno 27. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené uzené stehno s pečenou zeleninou (vhodné i pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYv21

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené uzené stehno s pečenou zeleninou (vhodné i pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYv21

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
stehno kuřecí uzené, česnek, sádlo, květák, dýně hokkaido, sůl, pepř mletý, rozmarýn, dobromysl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu