Honzovy buchty jako peříčko
Kynutých buchet není nikdy dost, ať jich upečete kolik chcete, vždycky nakonec pochybí. Základem dobrých buchet, které zůstanou vláčné i na druhý den, je dokonalé těsto. V tomto receptu je místo másla použito sádlo, díky kterému jsou buchty opravdu vláčné.
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, 1 lžičky moučkového cukru a poloviny vlažného mléka uděláme kvásek a necháme na teplém místě pod utěrkou asi 15 minut.
Krok 2: Smícháme mouku, sůl, zbylý cukr, vanilkové cukry, žloutky, zbylé mléko a vykynutý kvásek. Poté přidáme citronovou kůru a polovinu množství sádla. Pořádně propracujeme, dokud nevznikne krásně nadýchané těsto, které se nelepí.
Krok 3: Necháme těsto na teplém místě pod utěrkou kynout 40 minut, poté těsto propracujeme a necháme kynout dalších 30-40 minut.
Krok 4: Nakynuté těsto propracujeme a odebíráme postupně kousky, naplníme oblíbenou náplní a zabalené buchty potíráme zbylým sádlem.
Krok 5: Necháme péct asi 40-45 minut. Po vytažení z trouby ještě horké potřeme olejem a necháme vychladnout. Nakonec posypeme cukrem.
Zveřejněno 11. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Honzovy buchty jako peříčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R2WL
Moje poznámka
Honzovy buchty jako peříčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R2WL
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 5 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 7 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 11 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 38 minutami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 1 hodinou
Svačinové sendviče
Kajkajak před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 2 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 3 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 4 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 4 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 4 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 5 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 5 hodinami
Suroviny:
droždí,
cukr moučkový,
mléko polotučné,
těsto kynuté,
sůl,
cukr vanilkový,
žloutek,
sádlo,
kůra citronová,
Komentáře (7)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Rozhodně jiné dělat nebudu!!!👌👍❤️
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0